Categorie: Auto

VIDEO Volvo XC60: The ladies car

În timp ce BMW încă se mai luptă să scape de urmele lăsate de Bangle, Audi se chinuie să lățească șasiul de Golf pentru următorul A8 iar Mercedes modifică motorul de pe Duster pentru A Klasse, Volvo trăiește într-o lume a lui, cu influenţe  răsăriteane. Au un singur lucru în cap: siguranța! Ultimii cinci ani au însemnat și revoluția în siguranță pentru suedezi. Și nu mă refer doar la airbag-uri și tabla tare, ci la micile detalii: centura de siguranță care nu te lasă să pleci de pe loc, camerele care veghează toate mișcările şi câte şi mai câte. Nu, n-am uitat de design.

Testul video se vede cel mai bine în ecran complet, la rezoluție maximă, dacă te ține internetul!

Volvo este mașina la care visează cam toți bărbații, dar care ajunge să fie cumpărată de doamnele din middle-management. Autoturismul suedez are acel șarm, acel “ceva”, iar în afară de motorul zgomotos, maşina asta nu mai exprimă altceva. Volvo XC60 este exemplul cel mai bun, un clasic în viaţă. Dacă omul a ajuns pe lună, XC60 n-a ajuns niciodată pe o stradă neasfaltată.

SUV-ul compact poate fi condus, fără casco, de orice începător. Oglinzile şi tehnologia NASA din grila radiatorului vor lucra şi pentru cel mai nărod şofer în viaţă, cu condiţia ca auzul să fie ascuţit pentru senzorii de parcare. XC60 este o maşină interesantă, calmă, un pic zgomotoasă şi de care te ataşezi cu greu. E diferită, dar nu în sensul rău, de orice oferă competitorii. Cu timpul vei observa că maşina asta ţi-a iertat multe greşeli, şi poate, datorită ei eşti încă eşti în viaţă.

PS: Oare câte tamponări au evitat maşinile Volvo din cauza celor care butonează telefoanele aiurea la volan?