Categorie: Auto

VIDEO Volkswagen Passat – Mașina poporului

Volkswagen Passat 2015 (www.buhnici.ro)_02

Passat-ul este cea mai populară mașină la mâna a doua. Să fie la 5-8-10 mii din Germania. Cu kilometrii reali, de preferat. Așa că că la noi ajung puține de noi. Și e păcat să trăiești cu a 8-a generație de Passat abia după ce împlinește 5 ani de viață.

Acest Phaeton mai mic s-a maturizat. Pauză o secundă. Nu vi se pare un pic ciudat să spui că Passat a devenit o mașină premium? E ca și cum ai începe să vinzi telemea la 50 de lei kilogramul. E tot brânză, dar nu e de gustat lângă un vin vechi.

Nu merge așa. Mașinile premium nu se simt, ci se trăiesc. Materialele moi n-o fac mai ”bogată”. E și o chestiune de istorie, imagine și comportament. Ai putea să compari un Passat cu un Seria 5? Nici măcar C Klass. Unde mai pui că dedesubt e platforma MQB (folosită și la Golf).

Stai liniștit, nu încep să arunc cu pietre. Este o mașină excelentă la toate capitolele. E confortabilă pe șosea și pentru că e ușoară, se simte chiar agilă atunci când accelerezi. Nu sunt fan DSG, dar parcă e un pic mai rafinată ca înainte. Nu simt fluctuațile de putere la schimbări. Suspensia o face prietenoasă cu denivelările. Interiorul nu mai e chiar așa sobru ci ușor futurist dar cu influențe retro. E modernă fără să epateze. Ne place.

Un alt atu al noului Passat e tehnologia. Are o mulțime de funcții pentru care vei avea nevoie de 2 ani să le descoperi. Mă deranjează ușor sistemul multimedia care e prezent pe toate mașinile din grupul VAG. Păi, parcă mașina era premium, de ce văd sistemul de pe Skoda?

Și astfel ajungem la “cheia” mașinii. Prețul de pornire e undeva la peste 20 de mii de euro. Ți se pare OK să mai pui 40 de mii de euro ca să o faci full-full. Interesant, nu?

Iată testul nostru video complet: