VIDEO Volkswagen Passat – Mașina poporului

Volkswagen Passat 2015 (www.buhnici.ro)_02

Passat-ul este cea mai populară mașină la mâna a doua. Să fie la 5-8-10 mii din Germania. Cu kilometrii reali, de preferat. Așa că că la noi ajung puține de noi. Și e păcat să trăiești cu a 8-a generație de Passat abia după ce împlinește 5 ani de viață.

Acest Phaeton mai mic s-a maturizat. Pauză o secundă. Nu vi se pare un pic ciudat să spui că Passat a devenit o mașină premium? E ca și cum ai începe să vinzi telemea la 50 de lei kilogramul. E tot brânză, dar nu e de gustat lângă un vin vechi.

Nu merge așa. Mașinile premium nu se simt, ci se trăiesc. Materialele moi n-o fac mai ”bogată”. E și o chestiune de istorie, imagine și comportament. Ai putea să compari un Passat cu un Seria 5? Nici măcar C Klass. Unde mai pui că dedesubt e platforma MQB (folosită și la Golf).

Stai liniștit, nu încep să arunc cu pietre. Este o mașină excelentă la toate capitolele. E confortabilă pe șosea și pentru că e ușoară, se simte chiar agilă atunci când accelerezi. Nu sunt fan DSG, dar parcă e un pic mai rafinată ca înainte. Nu simt fluctuațile de putere la schimbări. Suspensia o face prietenoasă cu denivelările. Interiorul nu mai e chiar așa sobru ci ușor futurist dar cu influențe retro. E modernă fără să epateze. Ne place.

Un alt atu al noului Passat e tehnologia. Are o mulțime de funcții pentru care vei avea nevoie de 2 ani să le descoperi. Mă deranjează ușor sistemul multimedia care e prezent pe toate mașinile din grupul VAG. Păi, parcă mașina era premium, de ce văd sistemul de pe Skoda?

Și astfel ajungem la „cheia” mașinii. Prețul de pornire e undeva la peste 20 de mii de euro. Ți se pare OK să mai pui 40 de mii de euro ca să o faci full-full. Interesant, nu?

Iată testul nostru video complet:

Ultimele articole

Articole recomandate

87 Comments

  1. Salut George….țin să te felicit pentru emisiunile pe care le faci..orice ne prezinți o faci cu lux de amănunt, lucru destul de rar intalnit pe la alții si foarte apreciat de noi ce iubim mașinile…pe când o prezentare la un A5 Sportback (2.0 TFSI QUATTRO 211 hp daca se poate)..dacă nu m.ar interesa parerea ta, plus cunoștințele tale despre aceasta mașină si amumite plusuri si minusuri in general..mersi mult si bafta in continuare..salutare

  2. Salut George! Vreau sa-ti multumesc pentru acest review, sunt un fan declarat al VW …si mai ales al passatului! Urmaresc top gear (cel vechi si bun cu acel trio magic) si emisiunea ta sa zic asa desi e un proiect privat este un real succes! Initial cu mult timp in urma visam sa cumpar un passat modelul 2007…apoi viziunile s-au mai schimbat, am iesit „afara” si am vazut passatul din 2010. Sincer?1? Nu mi-a placut initial…apoi …cum l-am tot vazut m-am obisnuit cu el! Apoi l-am indragit…si pana mai ieri voiam sa cumpar un pasat din 2014…modelul anterior celui prezentat de tine! Un coleg (sunt sofer de TIR) mi-a spus asa…de ce sa dai 14000 pe unu din 2014 cand mai pui 3000 4000 de euro si iei modelul nou…apoi am inceput sa il privesc si pe acesta. Tin sa spun ca initial nu prea mi-a placut (ca design exterior) dar cum pofta vine mancand acum cred ca acesta il voi cumpara…Sper sa fie bun! Multumesc de ajutor domnule George Buhnici si de asemenea colegului tau care l-am vazut ca te ajuta la prezentari!

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.