VIDEO – Volkswagen, test cu sistemele electronice din 2016

Active Info Display
Active Info Display

În meseria mea ajung să conduc zeci de mașini pe an. Toate noi-nouțe. N-aș putea să spun la fel de tehnologiile din bord. Și îți spun și de ce. Chiar dacă un autoturism a fost lansat în 2016, cel mai probabil sistemul de infotainment are deja vreo 2-3 ani de cercetare în spate. Acum trei ani iPhone 5 încă era tare.

E un pic ciudat să vezi mașini de zeci de mii de euro, ai căror proprietari au plătit probabil vreo 1.500 de euro pe sistemul de navigație, ca apoi să-și pună telefonul cu Waze în parbriz ca să ocolească și weekendul acesta DN1.

La bord mă impresionează însă bunul simț. Atunci când nu văd mii de butoane și meniuri ascunse. Când totul funcționează ireproșabil. Câteva săptămâni m-am jucat cu un Volkswagen Tiguan și CarNet. E sistemul capabil să se conecteze la internet dar butoanele i-au rămas de la Golf 5. Are inclusiv slot de SIM în torpedou și e compatibil Android Auto și Apple CarPlay. Printre puținele mașini prinse la test compatibile cu noile protocoale.

I-am făcut o recenzie-tutorial. Plus o privire detaliată peste Active Info Display. Ecranul care înlocuiește ceasurile din bord. Și un demo cu Keyless. Și… dar mai bine urmărește relaxat toate cele cinci clipuri. 

Al doilea clip e basic. Despre cum poți să-ți conectezi telefonul și ce poți să faci cu el la volan. Fără să-l atingi, evident. Poate ție ți se pare banal, dar aș vrea să vadă acest tutorial și seniorii ori cei care au încercat deja toate scuzele în fața polițiștilor.

Rare sunt ocaziile când mai ascult radio. Poate doar la drum lung, pentru știrile de la fix. În rest, muzică la greu prin servicii de streaming. În cazul meu Deezer și Podcasturile lui Armin. Pe care-l salut cu căldură dacă citește. Ah, și tot la acest capitol am punctat si serviciul de WLAN. Adică poți să împarți internetul mașinii pentru pasageri. Așa copiii pot asculta ”Eu am zece degețele” pe tabletele lor.

Sistemul de infotainment are și AppConnect. Adică îți poți conecta telefonul tău la sistemul din mașină prin Android Auto, Mirrorlink sau Apple CarPlay. M-am jucat cu Mirrorlink și trei dintre aplicațiile pe care Volkswagen le oferă. În afară de Blue Trainer, restul nu au o utilitate pentru navetă, dar sunt distractive pentru pasageri.

Am lăsat la urmă ce e cel mai spectaculos. AppConnect. Practic, ecranul telefonului tău e proiectat pe ecranul din mașină. Dacă ai Android, ai șanse mari să-ți meargă cu Mirrorlink sau Android Auto (nu-l găsești în Play Store. Eu am căutat APK-ul aplicației). Pentru iPhone e și mai simplu prin Apple CarPlay. E minunat să vezi că poți să ai trafic în timp real pe Google Maps. Aștept cu nerăbdare și Waze și sunt sigur că se lucrează la o versiune compatibilă.

Lasă-ne impresia ta despre acest test și spune-mi dacă mai vrei să vezi. Eu cred că de-acum, tehnologiile importante din mașini, merită măcar 10 minute de atenție din partea noastră.

Ultimele articole

Articole recomandate

43 Comments

 1. Salut George un test cu Renault Talisman ca vei face.
  Sunt fan Renault iubesc (DCI-ul) detin o laguna din 2005 batranica o am de noua si am 530.000 km fara vreo prob la motor gen (injectie,trubo etc)….

 2. Foarte frumos articol. Am fost si in shoorum, am vazuto am placuto si acum lucrez la configurare pentru achizitie. Am ajuns la o dilema si as dori ajutorul vostru.
  Care e marea diferenta intre Discovery media si Discovery media pro? Ce nu pot sa fac cu Media fata de Pro?
  Multumesc.

 3. Din punctul meu de vedere , videoclipurile cu testele auto au scazut mult in calitate , datorita faptului ca nu mai apare George Buhnici in ele, omul pentru care m-am abonat pe canal :(

 4. Salut George,
  Te deranjez cu o intrebare… Merge sigur Apple CarPlay in Romania fara nici un artificiu suplimentar? pentru ca pe site-ul Apple, Romania nu apare ca tara disponibila pentru CarPlay. Multumesc!

 5. as vrea sa vad tehnologia asta dupa doua ”cuptoare” vopsit sau retusat .sau dupa 4 ,5 ani de stat in soare sau iarna cu clima la maxim.in plus ceasurile digitale dupa orice masina arata urat rau.astept cu nerabdare motoare si tehnologie electica pe transportere si vito.asta at fii cool.

 6. Salut Geroge, am revenit cu intrebarea despre appconect, cum ai reusit sa instalezi mai multe aplicatii pe appconect? deoarece am vazut in review ca aveai mai multe instalate decat cele initiale. O zi buna in continuare!

 7. In timpul demonstratiei cu Park Assist ai apasat pedalele de acceleratie si frana? (in afara de frana la schimbarea R – D)
  Asadar e complet automat, sau doar volanul e controlat de masina?

  Multumesc.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.