VIDEO Toyota Yaris – Marțiancă printre români!

De ce-i spunem marțian printre români și de ce nu-i spunem un japonez la Hamburg sau un yankeu la curtea regelui Arthur, varianta secolului XXI?

Imaginează-ți un japonez care s-a stabilit de vreo 5 ani la Hamburg. Vorbește bine nemțește, are deja câțiva prieteni, însă două lucuri îl dau de gol: fața și accentul. Așa este și Yaris, aspectul agresiv de mașină asiatică, cu accent. Ca să aibă succes pe bătrânul continent, Toyota europenizează mașinile. De aici și ideea marțianului printre români…

Poate că prima alegere a românului atunci când vrea să-și cumpere o mașină de oraș este Volkswagen Polo, Opel Corsa sau Ford Fiesta. Nicidecum n-ar alege o japoneză și iarăși ajungem la ideea marțianului printre români. O mașină onestă, sinceră și care plânge ori de câte ori e ignorată în showroom.

Pentru cea mai bună vizionare, nu uita să activezi rezolutia de 720 sau 1080 daca ai o conexiune buna.

Însă portarea asta, pentru piața din Europa, lasă câteva defecte la iveală, după cum spuneam, fața și accentul. Spre exemplu interiorul, care pare un pic încărcat, ceva mai tehnic și care-ți cere bune cunoștințe într-ale pipăitului. Cu ocazia asta o să remarci și materialele ieftine. Și că tot vorbim de ieftin, insonorizarea e tipică Toyota, adică nu foarte bună. De fapt este acel gen de autoturism, care pune în evidență nepăsarea proprietarului. O să adune praf și gunoaie prin habitaclu și nu pentru că ar sta degeaba prin parcare, ci mai degrabă pentru că va fi folosită intens. Noroc cu cheița care se aprinde la bord și care îi mai aduce aminte proprietarului că mai trebuie bagată în seamă… marțianca .

Yaris are două atuuri, pentru care ar trebui să o iei în considerare: consum și aspect. Putem să-i spunem limuzina de lux a celor care vând gume de mestecat.

Împrăștie vorba despre acest test.

Ultimele articole

Articole recomandate

44 Comments

 1. BUNA ZIUA.
  SUNT INTERESAT IN ACHIZITIONAREA UNUI AUTO NUMAI PENTRU ORAS.
  GASESC INTERESANT REPORTAJUL DUMNEAVOASTRA.
  NU MA POT DECIDE CE SA ALEG UN YARIS 1.0 SAU UN YARIS HYBRID. NU CRED CA MERITA DIFERENTA DE PRET, IN SITUATIA FOLOSIRII YARISULUI NUMAI INTR-UN ORAS MIC.
  SAU, POATE EXISTA O ALTA OBTIUNE.
  POATE PRIMITI SPRE TESTARE SI UN YARIS HIBRID.
  MULTUMESC

 2. Salut tuturor.

  Mihai am vazut ca ai condus un CVT/Multidrive.
  M-ar interesa cum se comporta pe pantele de la Timis sau Comarnic (am vazut ca ai condus in zona Predeal).
  Am auzit persoane care se plang de lipsa de putere si de faptul ca masina nu are un cuplu suficient decat daca o turezi la 6000 rpm.

  Deci cum se comporta la deal? „Trage” sau se chinuie?

  Multumesc.

 3. pe care varianta o recomanzi totusi? dieseul iese mai bine la consum dar implica ulterior costuri de revizie si intretinere mai mari decat modelul pe benzina. intreb in principal pt oras, bucuresti. multumesc

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.