VIDEO Toyota GT86 – Nașterea unei mașini clasice!

Îmi ia cam 5 secunde să numesc 5 mașini clasice:

1. Golf GTI mk1

2. Beetle

3. Mini

4. Renault 5 GT

5. Mazda MX5

Tot ce au în comun este simplitatea. Și prețul. Nu erau prea scumpe la vremea lor. Să nu uităm și de felul în care se simțeau la condus. Încă o dată. Simplitate. Volanul conectat la o bucată de țeavă, care la rându-i mișca niște chestii de cauciuc cu 105 mm lățime. Pedala de accelerație era legată de un cablu. Cablul deschidea în mod direct valva de la carburator.

Acum, apeși pedala de accelerație iar un mic computer, de sub volan, face zeci de mii de calcule pentru un strop de benzină Euro 5, fără plumb! Apoi, mai e și computerul pentru climă. Computerul pentru lumini și sistemul de boxe. Computerul pentru închidere centralizată. Computerul pentru computerul pentru computerul de ESP și TC și ASR și TBC.

Ăsta e și motivul pentru care multe companii auto încă mai trăiesc bine în vremuri de austeritate. Service! Toyota însă, își permite încă luxul să investească în mașini care nu prea se strică, pentru că sunt simple.

După vreo 15 ani de pauză, în care nicio mașină nu prea a ieșit în evidență cât să rămână-n istorie, japonezii își încearcă norocul cu ceva simplu și extrem de periculos. E ieftin, e distractiv la condus iar calculatoarele sunt acolo doar ca să îți afișeze câtă benzină mai ai în rezervor, nu pentru horoscop și vremea pe trei zile. Vorbim de GT86, fosila dă din coadă.

Ultimele articole

Articole recomandate

70 Comments

 1. Imi place ca n-ai nici un stres sa vorbesti/gesticulezi/etc in trafic de parca ai fi doar tu si camera :) Daca as fi in locul tau nu m-as comporta chiar asa pentru ca sa nu ma creada restul putin bruiat la mansarda :))

 2. Wow, a arata super si inca mai arata la fel de super ,imi plac ambele modele atat cele noi cat si cele vechi.
  Despre masini de 4 persoane nu ne vorbesti, masini care sa fie aceasi marca?

 3. Felicitari pentru teste, obiectivitate si nu in ultimul rand impartialitate! Dar o mare rugaminte! Reconstruieste site-ul asta pentru ca e greu de navigat prin el mai ales cand cauti un articol mai vechi! In rest numai bine!

 4. Hi,

  First of all, you have a nice car!
  May I know where did you buy/order the big „GT 86” decal (sticker)?
  Appreciate if you could let me know the website address, and how much did you pay for it?

  Thank you in advance

  Hamidi
  Japan.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.