VIDEO Toyota GT86 – Nașterea unei mașini clasice!

Îmi ia cam 5 secunde să numesc 5 mașini clasice:

1. Golf GTI mk1

2. Beetle

3. Mini

4. Renault 5 GT

5. Mazda MX5

Tot ce au în comun este simplitatea. Și prețul. Nu erau prea scumpe la vremea lor. Să nu uităm și de felul în care se simțeau la condus. Încă o dată. Simplitate. Volanul conectat la o bucată de țeavă, care la rându-i mișca niște chestii de cauciuc cu 105 mm lățime. Pedala de accelerație era legată de un cablu. Cablul deschidea în mod direct valva de la carburator.

Acum, apeși pedala de accelerație iar un mic computer, de sub volan, face zeci de mii de calcule pentru un strop de benzină Euro 5, fără plumb! Apoi, mai e și computerul pentru climă. Computerul pentru lumini și sistemul de boxe. Computerul pentru închidere centralizată. Computerul pentru computerul pentru computerul de ESP și TC și ASR și TBC.

Ăsta e și motivul pentru care multe companii auto încă mai trăiesc bine în vremuri de austeritate. Service! Toyota însă, își permite încă luxul să investească în mașini care nu prea se strică, pentru că sunt simple.

După vreo 15 ani de pauză, în care nicio mașină nu prea a ieșit în evidență cât să rămână-n istorie, japonezii își încearcă norocul cu ceva simplu și extrem de periculos. E ieftin, e distractiv la condus iar calculatoarele sunt acolo doar ca să îți afișeze câtă benzină mai ai în rezervor, nu pentru horoscop și vremea pe trei zile. Vorbim de GT86, fosila dă din coadă.

Ultimele articole

Articole recomandate

70 Comments

 1. Frumos testul … bine exemplificate atuurile … dar George … te provoc … sa faci un comparativ intre Toyota GT 86(Subaru BRZ) , Audi TT ( Peugeot RCZ ) , VW Scirocco ( Hyunday Veloster ) … tin sa mentionez ca fiecare are locul si fanii ei . Dupa cum am observat … in toate review-urile tale cauti ceva deosebit .. ceva iesit din comun … acum cu venirea primaverii poti sa o faci … un mic ” deliciu de dragul barbatilor ” .

 2. M-am dat si eu in una si ce zice George referitor la pozitionarea in masina nu este adevarat. Eu am 1.84 si nici o problema nu am avut sa ma bag in masina si nu m-am tinut de asfalt sau mai stiu eu ce sa pot intra si nici nu m-am ‘aruncat in ea’, daca scaunele sunt trase in spate de tot te poti baga in ea fara probleme.

  Atata doar ca esti chair jos in masina, simti asta si pe cand la o masina normala sa poti vedea si asfaltul sa zicem, iti vei misca capul putin in jos, aici privirea este dreapta, la nivelul acela poti vedea tot, masini, conditia carosabilului fara nici o problema. Cel mai mult se simte cum totul se concetreaza pe sofer, totul ii facut doar pentru satisfactia celui care este in spatele volanului.

  In orice caz, la noi nu prea se vor vedea dinastea doar cand face modelul vreo 10 ani si isi iau toti pruncii ‘dinasta tiuning’ sau stance sau mai stiu ce va fi la ‘moda’ pe atunci. Dar este o masina doar pentru cunoscatori, idiotii care vor avea nevoie de o masina de impresii sigurat la banii astia pot gasi un TT sau ceva BMW-uri mai ‘calumea’.

 3. De aratat arata bine de mers… arata bine…
  Sper ca-mi intelegeti ironia. Astia de la Subaru/Toyota au facut o masina care se vrea sport (si care arata sport) dar accelereaza ca un 2.0 diesel

 4. o masina sport adevarata, care se respecta, e propulsata. nu integrala, nu fata, nu lateral, stanga, dreapta, porcarii denastea, nu. spate si atat.

 5. asfaltul e rar in romania, iar unde este, este ocupat de prosti.
  ce i-as face sincer – lift kit, suspensie mult mai moale, armaturi sub podea, ceva de genul semi-rally, cauciucuri yoko G015, LSD si distractie placuta.
  centrul de greutate redus te ajuta mult, iar sincer, din cele 10% sosele din romania pe care ai loc si poti sa te bucuri de ea, brusc si dintr-o data te poti duce oriunde si poti face orice.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.