Categorie: Auto

VIDEO – Toyota Auris HSD – hibrid cu cap

Yet another Hybrid car. Dar, atenţie, nu vorbim de una ce poartă numele doar de dragul de a-l purta. Discutăm aici despre un Hybrid veritabil, ce se remarcă atât prin consumul redus de carburant, de doar 5.3l/100 km (in condiţii de iarnă) dar şi prin emisiile reduse de CO2 de doar 89g/km. Este vorba bineînţeles de Toyota Auris HSD.

Aşa că, dacă nu eşti vegetarian şi nu ştii să arăţi pădurea ecuatorială cu degetul pe glob, îţi recomand altceva.

Este primul model Hybrid lansat în segmentul compactelor şi al doilea din gama celor de la Toyota, după Prius, cu care împarte exact aceeaşi platformă HSD, sau Hybrid Synergy Drive. Ah, si in sfârsit arată ca o maşină normală, deci vânzarile vor creşte, implicit şi numărul de accidente cu pietoni în care vor fi implicate modele Hybrid va creşte. Fiind de provenienţa japoneză se va strecura ca un ninja pe şosele, atacând silenţios pe la spate cetăţenii, dar asta nu prea contează, bineînţeles, când de exemplu ne vom bucura de iarnă şi in aprilie, iar deşertul Sahara va fi inundat. Ori ceva de genul acesta.

Principiul de funcţionare este simplu. Maşina foloseşte două motoare, unul termic şi altul electric ce pot funcţiona independent sau împreună.

Motorul termic este unul pe benzină de 1,8 l VVT-i, ce produce 98 cp la 5200 rpm si un cuplu maxim de 142 NM, iar motorul electric are o putere de 82 CP si 207 NM. Puterea motoarelor este transmisă la roată prin intermediul unei cutii de viteze cu transmisie variabilă, numită E-CVT (Electronically-controlled Continuously Variable Transmission).

Partea bună în ceea ce priveşte acumulatorii este că aceştia nu necesită încărcare, ci pur si simplu sunt ţinuţi într-un ciclu permanent de încărcare atunci când motorul termic este in funcţiune, când decelerăm sau frânăm.

Toyota Auris dispune de trei moduri în care poate fi condusă:

1. EV sau full electric poate fi folosit pentru cel mult doi kilometri, cu o viteză maximă de 50 km/h. Acest mod poate fi folosit doar dacă nu aveţi consumatori activi precum radio, faruri sau aer condiţionat automat. Vă puteţi bucura de linişte deplină când sunteţi blocat in trafic, iar accelerarea lină face mersul mai plăcut, obţinând totodată consum şi emisii virtuale 0.

2. Modul Eco asigură cel mai bun compromis între performanţă si consum redus. Poate folosi simultan ambele motoare dar şi separat, maşina folosind în mod special motorul electric, la viteze de până la 50km/h.

3. Modul Power demonstrează ca maşina poate face faţă şi persoanelor dornice de ceva distracţie. Această setare pune la dispoziţie toţi cei 136 de cai verzi/gălbui ce provin de la ambele motoare.

Preţul de pornire este de 24.200 Euro cu TVA, o diferenţă semnificativă faţă de concurenţă, dar prin tehnologia care o împachetează şi nivelul de echipare cu care vine, este o maşină demnă de luat în calcul atunci când vine vorba de achizitionarea unei maşini noi.

Mulțumiri pentru sprijin la scriitură lui Andrei Marian, de acum blogger partener www.buhnici.ro