Categorie: Auto

VIDEO – Tesla Roadster – Viitorul pe stradă!

Când o să fiu bunic, le voi putea spune celor mai tineri că am condus prima mașină sport electrică. O să le mai spun că oamenii se uitau gură cască și neîncrezători la nebunia silențioasă, convinși că sport poate însemna doar sunetul unui V6, 8, 10, 12…

Mi se învârte în minte reclama Renault despre trecerea la electric cu calculatoarele, mașina de ras ori copiatorul pe benzină.

Nu credeți că a venit timpul să ne uităm serios la varianta curată?

Ca toate testele de pe blog, poți alege să le vizionezi la calitate HD 720p sau 1080p.

Tesla Roadster nu este vreo apariție halucinantă la prima vedere, deși impresionează la fel ca un Lotus. Se vede că e un proiect tânăr, fără o identitate vizuală originală. Interiorul este plicticos spre urât, iar spațiul inutil de mic.

Apoi începi să afli detaliile tehnice. Jucăria e din carbon așa că puterea electrică te catapultează la fiecare demaraj. E mai rapidă decât supersportivele pe patru și două roți, iar asta e incredibil. Încă nu am condus mașina care să plece așa în depășire, ca la Formula 1.

Mă mai impresionează autonomia de 400 de kilometri în mod economic, dar nu mai mică de 250 în mod sport. Îmi dă speranța că mașina electrică va putea oferi în serie autonomia pe care o caută cei care fac drumuri medii și lungi, nu doar naveta de oraș. Mai aud că viitorul model va putea fi încărcat în 45 de minute, așa că scăpăm și de stress-ul alimentării. Mai rămâne piedica prețului. Nu mă văd dând 100.000 de euro pe Tesla, pentru că pur și simpul nu îi am. Aștept o compactă ori un sedan sub 20.000 de euro cu măcar 300km autonomie, fără rabat la spațiul interior și portbagaj. Mai pe românește, nu mă văd cheltuind nici pe variantele actuale ale Renault Fluence ZE ori Citroen C-Zero/Mitsubishi i-Miev.

Cum vezi tu mașina electrică pe care ai da bani și cât ai vrea să investești în ea?

Nu uita să dai like, tweet și +1.