VIDEO – Sony Xperia Z5 Compact – Cel mai puternic mini smartphone

Sony_Xperia_Z5_Compact_Buhnici

Așa cum am spus și în titlu, Sony Xperia Z5 este cel mai puternic smartphone de 4.6 inci. Chiar dacă poartă denumirea de compact, Sony a ales să folosească aceleași componente ca la frățiorul său mai mare. Aceleași mai puțin cei 3 GB RAM care acum sunt 2 GB, diagonala care este de 4.6 inci la Xperia Z5 Compact și desigur și rezoluția acestuia: 720p în loc de 1080p. Aici ar mai trebui menționat și faptul că având aceeași putere de procesare dar o rezoluție mai mică, Z5 Compact este în teorie, ceva mai rapid în aplicații 3D și jocuri.

O altă diferență este la baterie, este puțin mai mică. Acest lucru nu îl afectează deloc la autonomie, dimpotrivă, ține chiar puțin mai mult decât frățiorul său mai mare.

Are aceeași cameră foto ca și Z5, cu aceleași capabilități. Și aici este în vârful topului. Nu cred că există un alt telefon cu dimensiunile lui care să filmeze și să fotografieze atât de bine. Mai mult, nu cred că există un alt telefon din gama lui, care să aibă senzor de amprentă. Asta dacă nu îl comparăm cu iPhone-ul 6 și 6S.

Au rămas și specificațiile legate de rezistența la apă. Cu standardul IP68 Sony garantează că îl poți ține la un metru și jumătate sub apă, timp de 30 de minute. Atenție însă, apa sărată are alte proprietăți decât cea cu care a făcut producătorul testele, și am auzit că unii au avut probleme după doar câteva minute. Bine, nu exagera și tu. Ideea e că nu se strică dacă îl plouă și îl poți recupera din piscină nevătămat.

GALERIE FOTO XPERIA Z5 COMPACT

Ultimele articole

Articole recomandate

48 Comments

  1. Salut! Are telefonul meu o problema sau si la voi se intampla ca atunci cand vizualizati o poza pe care ati facut-o dureaza cateva secunde pana se face clara?

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.