Categorie: GADGET

VIDEO – Sony HX90 – Una dintre cele mai bune compacte de pe piață

Sony_HX90

Cea mai mare luptă în momentul de față se duce între camerele compacte și desigur, smartphone-ul. Telefonul are deja o cameră de 20 Megapixeli, unele chiar și stabilizare optică și alte funcții de fotografiere utile. Unde mai pui că filmează chiar și la rezoluție 4K.

Camera foto, fie ea și compactă vine totuși cu o serie de avantaje, optica de calitate și senzorul de dimensiune mai mare. Aici putem adăuga o mulțime de controale manuale de fotografiere și avantajul că nu îți consumă bateria dispozitivului conectat la internet.

În fotografie sau filmare e destul de simplu, cu cât este mai mare senzorul, ca suprafață, cu atât pozele sunt mai bune. Este de fapt singurul motiv pentru care un telefon nu va putea depăși, cel puțin în acest moment, o cameră foto dedicată.

Sony HX90 are tot ce îi trebuie. Un senzor mare și foarte luminos, stabilizare optică foarte bună, moduri complet manuale de fotografiere și filmare și o construcție compactă și solidă dintr-o combinație de policarbonat, magneziu și inserții metalice. În plus, calitatea imaginii e peste tot ce am văzut până acum pe acest segment de „săpuniere”.

Știu, nu e chiar ieftină, însă trebuie să te gândești la o investiție pe termen lung. Nu o vei schimba la anul, la fel ca telefonul mobil, și cel mai probabil când te plictisești de ea, o poți lăsa părinților sau bunicilor.