Categorie: GADGET

VIDEO Sony Alpha 77 II – review cu o cameră semi-profi, semi-deșteaptă

sony-alpha-77II-02

Pe zona camerelor foto compacte, a conservelor ori săpunierelor cum le mai numim, e jale. Nu se mai vinde aproape nimic. SONY făcea niște ”săpuniere” fenomenale. Efectul acela al capacului care culisa pe fața lui SONY DSC-TX7 m-a fascinat. Mi se părea tehnologie avansată și un obiect premium pe care îl observam la turiști străini cu bani prin orașele pe unde călătoream la vremea aceea. Am dat 1500 de lei prin 2007 pentru una și m-am apucat de filmat și de făcut poze pentru blog. Cu așa ceva am început. Între timp am mai evoluat și am ajuns la DSLR-uri, SLT-uri și camere video dedicate însă nu asta a omorât camera foto compactă, ci smartphone-ul. Poze de facebook face deja cu decență orice telefon din ultimii 3 ani. Așa că nu mai rămân drept clienți pentru scule de fotografie decât iubitorii fotografiei de calitate și profesioniștii care din asta trăiesc.

Așadar, singura șansă pe care o mai au camerele foto profesionale este să îi facă pe amanții lor să se reîndrăgostească de ele în fiecare sezon.

Și cum pot să o facă? Cu funcții noi la aparate care au deja succes. Mărcile mari își înnoiesc regulat modelele scumpe și le mai adaugă un buton, o funcție, mai rafinează ceva acolo cât să fie noi. În cazul lui Sony Alpha 77 II, lucrurile noi înseamnă o cameră mai rapidă (deși modelul anterior, Sony Alpha 77 avea cea mai rapidă rafală) și de acum cone conectată ca să ai viewfinder pe tableta sau telefon și să declanșezi de la distanța… conexiunii WiFi direct. Te lămuresc în review-ul meu.

Un review foto de la Digital Rev