VIDEO Sony Alpha 77 II – review cu o cameră semi-profi, semi-deșteaptă

sony-alpha-77II-02

Pe zona camerelor foto compacte, a conservelor ori săpunierelor cum le mai numim, e jale. Nu se mai vinde aproape nimic. SONY făcea niște ”săpuniere” fenomenale. Efectul acela al capacului care culisa pe fața lui SONY DSC-TX7 m-a fascinat. Mi se părea tehnologie avansată și un obiect premium pe care îl observam la turiști străini cu bani prin orașele pe unde călătoream la vremea aceea. Am dat 1500 de lei prin 2007 pentru una și m-am apucat de filmat și de făcut poze pentru blog. Cu așa ceva am început. Între timp am mai evoluat și am ajuns la DSLR-uri, SLT-uri și camere video dedicate însă nu asta a omorât camera foto compactă, ci smartphone-ul. Poze de facebook face deja cu decență orice telefon din ultimii 3 ani. Așa că nu mai rămân drept clienți pentru scule de fotografie decât iubitorii fotografiei de calitate și profesioniștii care din asta trăiesc.

Așadar, singura șansă pe care o mai au camerele foto profesionale este să îi facă pe amanții lor să se reîndrăgostească de ele în fiecare sezon.

Și cum pot să o facă? Cu funcții noi la aparate care au deja succes. Mărcile mari își înnoiesc regulat modelele scumpe și le mai adaugă un buton, o funcție, mai rafinează ceva acolo cât să fie noi. În cazul lui Sony Alpha 77 II, lucrurile noi înseamnă o cameră mai rapidă (deși modelul anterior, Sony Alpha 77 avea cea mai rapidă rafală) și de acum cone conectată ca să ai viewfinder pe tableta sau telefon și să declanșezi de la distanța… conexiunii WiFi direct. Te lămuresc în review-ul meu.

Un review foto de la Digital Rev

Ultimele articole

Articole recomandate

11 Comments

 1. Salut George am o intrebare ce inseamă aceste cadre pe secunda care e diferența între 50 și 60 de cadre pe secunda și ce camera de filmat îmi recomanzi pana în 1200 de lei sa filmeze decent și un senzorși o stabilizare cât mai bun.

 2. Cei de la Sony au aparatura buna la vanzare, ma refer la camere foto si video, dar sa reucnoastem sunt scumpe in comparatie cu Panasonic, Canon, Samsung. Si da ai dreptate, cand vrei sa faci poze instant scoti telefonul ies mai mult decat ok, sau in cel mai bun caz un aparat foto compact. Eu am avut un Cyber-Shot din 2008 de la Sony de 8.1 mpx a facut poze foarte bune, stia sa compenseze bine lumina. Nu degeaba cei de la soni fac lentilele si camerele foto pentru multe telefoane precum Apple Iphone 6 si 6 Plus, dar si altele. Ideea de a avea un aparat foto compact de buna sau foarte buna calitate este super ok. Fara a te mai incurca cu scule semi-profesioniste sau profesioniste DSLR-uri pretenioase care trebuie sa stii bine cum le folosesti pentru a da un randament si rezultate foarte bune.
  Dar in zilele noastre sunt aparate foto compacte de foarta buna calitate la pret bun care as putea spune ca, cocureaza cu un DSLR.

 3. Nikon, Canon, Sony Pentax, Samsung fac toate poze foarte bune DSLR-urile daca stii sa le folosesti nu cred ca exista unu mai bun decat celalalt poate la pret de 3000 RON.
  George te rog in viitor sa faci review complet si la

  Camera video Sony HDRCX240EB, Full HD, Negru

  Camera video Sony cu proiector incorporat HDRPJ810EB, 32GB, Full HD, Negru

  Camera video Sony cu proiector incorporat HDRPJ530EB, Wi-Fi, Full HD, Negru

  Camera video Sony 4K FDRAX100EB, Negru

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.