VIDEO Soluția pentru praful de București – Concluzia


Această postare este continuarea articolului Vreau o soluție pentru aerul poluat din București

O să sune a teleshopping dar e adevărat. Nu mă mai ustură ochii seara până la lacrimi, nu mai strănută des soția (alergia ei la praf și polen a dispărut), nu mai rezistă mirosurile de nici un fel la noi în casă. Acestea sunt primele observații de când folosim umidificatoarele/spălătoarele de aer. Cât despre bebe, nu am termen de comparație pentru că a venit într-o casă deja echipată cu aceste aparate dar știu că în camera ei umiditatea este constantă acum între 50 și 60% față de 35-40% înainte. Doctorița zice că tot o să răcească dar mai greu și o să dureze mai puțin. Mi-ar plăcea să nu testez asta.

Știam deja că cele două aparate trebuie completate cu apă tot la două zile, acum la trei zile de când a venit ușurel toamna. M-a uimit că din aer lipseau cel puțin 4-5 litri de apă pe zi. Promiteam la finele prezentării de acum o lună că o să le verific la prima curățare dacă au strâns ceva praf. Iată rezultatele după primele două săptămâni și procedura corectă de întreținere, altfel banal de simplă.

Pentru cititorii blogului, Venta România oferă un discount de 3%. Menționați doar că veniți de pe www.buhnici.ro. Nu uitați să scrieți mai jos la comentarii dacă ați comandat ceva și dacă vă este util.

Ultimele articole

Articole recomandate

32 Comments

  1. Posibil dar nu as baga mana n foc ca ajuta f mult. Am.comandat un bidonas de curatare si unu de aditiv din ala dar imi ajung de craciun.avand in vedere ca este sh am zis ca tre sa i fac o curatare.dar cel mai mult am fost impresionat de puterea de dispersare in tot apart de 64m2.zilnic lasam geamurile deechise dar acum cu doar un geam deschis putin si cativa picuri de ulei cand revin de la lucru in casa miroase fresh mai ales ca fiind medic veterinar de animale mari mai apar si alte.mirosuri neplacute.

  2. Salut george si La Multi Ani!

    A mai trecut ceva timp de cand ai umidificatorul, banuiesc ca ti-ai intarit parerea despre el. Se merita? Caut si eu unul si nu pot sa ma hotarasc asupra vreunuia. Te intreb deoarece mi se pare relativ simpluț, nu e cu aburi sau si cu ionizare.

    Ms frumos si astept un reply ca sa imi fac noptile mai usoare cat mai curand!

    Numai bine

    • @Mircea – am descoperit că iarna aveam și 35% umiditate, adică aerul este foarte uscat. Cât timp fetița a fost răcită, umidificatorul a mers pe treapta 2/3 și a trecut mai repede peste zilele cu tuse și secreții nazale (muci :) ). De acum sunt fan Venta

  3. Multumesc George pentru cele 2 articole foarte bune referitoare la purificatoare.
    Mi-am luat si eu un Venta LW15 si sunt foarte multumit de el.
    Ce mi-a placut din primul moment cautand data despre purificatoarele Venta – nu se spune ca sunt ieftine dar isi fac treaba – confirmat de parerile altor proprietari.
    Aparatele sunt 2 in 1 : purificator si umidificator.
    Partea cu umidificarea se confirma imediat folosind un higrometru, pentru purificare trebuie cel putin cateva zile dar se vad rezultatele.
    Inainte dupa o zi vedeam praful pe televizor acum dupa 4 trebuie lumina buna ca sa vad urme de praf si nu cred ca mi-a slabit vederea. :)
    Mai tarziu revin cu mai multe detalii si mai avizate (am aparatul de o saptamana).
    Am comandat la Venta Romania si am discutat cu Florin Cordis si mi s-a parut foarte amabil si deschis in discutii.
    Cred ca acum sunt si eu fan Venta (sper sa si raman :) ).
    Anul asta sau la anul o sa vreau si LW25.

    Sfatul meu: cine vrea un purificator Venta daca are un prieten sa-l roage sa imprumute o saptamana aparatul si atunci se va convinge de rezultate altfel sa citeasca cele 2 articole ale lui George Buhnici, comentariile proprietariilor de aparate si Google.

  4. Salut George!

    Care este rezultatul dupa un an de folosinta a aparatelo de purificare Venta? Merita investitia initiala? Care este investitia anuala pentru mentenanta aparatelor de purificare (aditivi etc )? Ce cantitate are sticla de aditiv?
    Sunt si eu tata si caut o solutie pentru a scapa de acel praf fin pe care in mod normal nu il vedem …..

  5. daca o sa fie nevoie sa le schimbi vreodata, iti recomand purificatoarele cu plasmacluster de la sharp, care au si ionizator si o gramada de certificari de sanatate. ei folosesc tehnologia si la frigiderele premium si ac. ne-/am luat unul recent si elimina activ inclusiv mirosurile din casa, pe care le detecteaza automat,plus microbi si alte chestii toxice precum sporii de mucegai, daca sunt (ex de la produse de curatat). :) cu praful inca n-am apucat sa vad vreo modificare,dar ar fi bine sa fie

  6. Buna George. Felicitări pentru articol.
    Câteva întrebări:
    – merita investitia in achizitionarea setului de odorizate de camera?
    – merita investiția in achiziționarea termo-higrometrului, având in vedere faptul ca aparatul reglează singur umiditatea optima in camera? Momentan, beneficiez de un Weather Station care are si functie de masurat umiditatea (TFA Dostmann) – indica 48%, dar aerul pare mult mai uscat.
    – care e durata utilizării aparatului pe parcursul unui an, in cazul tau?
    Sunt din Brașov/Loc. Harman, si as dori sa il utilizez in special sezonul rece, când virozele respiratorii ii afectează atât pe cei mici, cat si pe noi, iar aerul in camera este mai uscat.
    Mulțumesc.

  7. Hmm … George faptul ca tu ai fost entuziasmat de el a fost un pro in decizia mea de a-l cumpara: ieri.
    Initial ma gandeam la unul second(e jumate de pret) dar apoi m-am hotarat la unul nou: ma gandeam ca poate iau unul cu microorganisme latente care de abia asteapta sa zburde prin locuinta mea + depinzand de intretinerea lui, depunderi de calcar care ar fi ingreunat slide-ul acelor discuri … etc.
    Acum dupa ¬ 12h de folosire(exceptand noaptea, cand sotia ii face sa taca, nefiind incantata de , decizia mea) am ajuns la urmatoarele concluzii:
    – prima data: principiul e simplu – un ventilator aduna aerul din vecinatate, il pompeaza catre niste discuri dispuse pe un tambur pe jumatate scufundate in apa, iar, prin antrenarea aerului, discurile incep a se invarti si asa are loc procedeul de „spalare” a aerului, rezultand umidificarea/purificarea lui; umidificarea are sens acum, nu vad vreun risc pentru sanatate(spre deosebire de purificatoarele de aer cu ozon, cu ionizare etc. care cred ca nu au fost testae indeajuns); nu va faceti iluzii ca ar indeparta polen/fum diverse origini/ poluare/ mirosuri neplacute: scrie clar ca eficienta este pentru particule mai mari de 10um, iar agresorii anteriori sunt sub aceasta limita;
    – teoretic este eficient pentru umidificare(aer care sufla catre suprafetele discurilor umede) dar pentru filtrare/purificare aer am dubii: viteza discurilor este mult prea mica pentru a fi eficient.
    Aerul e suflat cu o viteza mult prea mare pentru a da timp discurilor sa il spele, astfel ca prima impresie e mai mult sufli, vaporizezi niste particule de apa aflate pe o suprafata, iar daca anumite particule de praf adera la apa aceea, incet incet vor fi scufundate in apa.

    Parerea mea, in momentul de fata, este mult marketing si mai putina eficienta. Cel putin eficienta in zona de interes pe majoriatatea dintre noi: poluare/ fum / particule metalice rezulatate in urma combustiei automobilelor sau a banalei frane de automobil, poluanti neexistenti in trecut. Astia ma ingrijoreaza, nu praful banal cu apusa lui abundenta in casele bunicilor.

    Numai bine si astept parerea ta: il mai folosesti, acum, dupa cca. 2 ani ?

  8. pacat ca au folosit un ventilator asa de zgomotos :-)

    pt un aparat asa de scump nu are sens economia de 10-15 EUR cat costa un ventilator silentios,
    imaginati-va desktop -uri cu asemenea ventilatoare :-)

    merci de review,
    daca l-as fi comandat, l-as fi returnat sigur :-)

  9. Solutii eficiente pentru a elimna praful ar fi mai intat ca acesta sa nu se mai formeze. Iar praful se formeaza atunci cand pamanul suprainaltat curge pe sosele. Amanajari de morminte fac astia din peisagistica.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.