Categorie: Auto

VIDEO Skoda Yeti – Monstrul care nu sperie pe nimeni

De fiecare dată când Volkswagen scoate o nouă mașină pe poarta fabricii, cehoslovacii au deja ”replica”. Iată că, Tiguan, are un frate din aceeași mamă, dar tați diferiți. Un copil din flori de primavară, cu nume de peisaj glaciar: Yeti. Teoretic, mic-ul SUV de la Skoda, este primul model care scapă de sigla de ”ieftin”. Oferă finisaje interioare, pe care, de obicei la vedem la VW. Ai dotări interesante, și arată mai bărbătesc. Adică, doamna care-și duce ocazional copiii la grădiniță vrea un Tiguan, bărbatul care-și duce ocazional copiii la școală, își ia un Yeti.

Nu te aștepta, ca opționalele, sau motorizările să fie mai mai multe, sau mai mari decât ce vezi în configuratorul mărcii pentru alte modele. Ba din contră, ai exact aceleași alegeri la dispoziție ca și la Golf sau Octavia.

Acum, vine problema
serioasă. Cea a crossovere-lor. Nu degeaba am scris mai sus de mămica și tăticul care și-au luat de la gura pentru o mașină, bună de adus ca subiect la o discuție cu vecinii/prietenii.

Câteva borduri și gropi ocazionale, nu sunt un motiv întemeiat. Poți arata mult mai bine într-un Superb sau un Audi A4 bine dotat chiar şi cu tractiune integrală. Ori, dacă ești un off-roader care-și face câteva concedii pe coclauri înalte, poți să-ți iei un Outlander. Chiar dacă Yeti, este mai mare, nu este și mai spațios. În plus se pune problema și cauciucurilor mai scumpe. Un Insignia, Passat sau Superb cu sistem de tracțiune sunt mult mai ok pentru o ninsoare abundentă sau noroiul de pe drumurile neasfaltate de la noile cartiere rezidențiale. În plus, portbagajul este sub așteptări la Yeti. Deh, nu poți să ai și gardă la sol și spațiu pentru șase saci de cartofi.

Sunt peste 25,000 de euro, bani de o garsonieră, fii chibzuit și alege cu cap. Un hatchback supraînălțat este ca iPhone. Vinde, chiar dacă există alternative mai ieftine și mai performante.