VIDEO Seat Ibiza 1.2 TSI (2012) – temperament de orășeancă!

Dacă urci pentru prima dată într-o Ibiza coborând dintr-un Audi A4 o să spui pe bună dreptate că Seat-ul este o mașină sărăcăcioasă. Dacă repeți mișcarea dintr-un VW Up/Skoda Citigo/Seat Mii în Ibiza o să spui că ai urcat deja o clasă în societate. Pentru că de fapt așa este. Ibiza nu mai este cea mai mică și mai ieftină mașină din grupul VAG alături de Skoda Fabia. E de acum pentru premianți. În vremurile în care tehnologia face mașinile noi tot mai interesante, criza ne împinge către exagerări. Pe constructori să facă Lăstune și pe noi să le cumpărăm pentru sigla de pe bot și un preț doar puțin mai mic. Ibiza devine de acum o reminiscență a vremurilor mai bune când orășenii își permiteau geamuri și pe ușile din spate și motoare cu patru cilindri de peste 100 de cai putere. Dar mă opresc aici, nu cred că am ajuns nostalgic pentru o Ibiza.

Ibiza e o aventură frumoasă pentru orice proprietar. Am prieteni care au trăit căsnicii reușite și cu modele anterioare. Mașina face viteză, e manevrabilă și zgârcită la consum. De fiecare dată când am mers cu una am simțit vioiciunea și ambiția unei mașini subevaluate. Dacă ești unul dintre proprietarii de Ibiza din orice generație, spune-ne aici.

Ultimele articole

Articole recomandate

35 Comments

 1. eu am cumparat un seat ibiza 1.2 70 cp si la 5500 de km mi sa aprins in bord spia de la motor abs si esp am duso la servis si aia miau zis ca nu are nimic . Am mai facut vro 300 de km si din nou aceiasi problema
  acum masina are cam 7000 de km la bord si a inceput sa-mi vibreze pedala de acceleratie
  astia de la servis zic ca nu are nimic

 2. Referitor la masina de mai sus: nu am avut probleme cu lantul, cu turbina. Deloc! Insa pe la 68500km s-a spart un piston. Solutia? Schimbarea motorului. Nu mai am garantie, dar beneficiez de „kulanz”-a si culmea cu plata din partea SEAT de 100%. Nu am fortato-o cum fac altii pe Youtube, ci chiar conduc calm, ca sa scot consumuri cat mai mici. E ca un hobby. Am reusit sa scot 3,8% pe 24km, 5,1-5.6% pe 1550km, 15% pe autostrada. Totul tine de greutatea piciorului :P
  Update-ul de soft pe care l-au instalat la actiunea „saiba” a avut ca efect scaderea puterii motorului si felul cum se „infigea”.
  Daca ar fi sa aleg, nu as mai lua nimic din gama VAG pentru simplul motiv ca mai toate motoarele au probleme si nu ceva simplu, ci vorbim de distributii, motoare distruse etc. Le-am adunat cateva pe blog. Cine vrea, sa intre.

  Masina este ideala pentru cei care au nevoie de un mijloc de transport mic si util. Nu este potrivita pentru familie pentru ca nici scaunul pentru copil nu intra bine in spate. Un Leon este insa total diferit. Ibiza o vad ca potrivita pentru tinerei: este simpatica, sprintena, economica.

 3. Daca iti plac gurile de aer de la Ibiza/Logan, incearca la batranul Ford Fiesta 2002/2002 facelift. Sunt cele mai bune guri pe care le-am vazut vreodata, aerul se directioneaza mult mai bine si se pot acoperi total fara sa rasufle ca la logan, iar in plus, sunt chiar frumoase :D

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.