VIDEO Te-ai săturat de sunet ieftin? Vrei să conectezi totul la boxe? Atunci, Yamaha RX-V675

Yamaha RXV 675 www.buhnici.ro

Cum se ascultă muzica? Live, la boxe sau la căști. La, La, La… și ai prins ritmul. Azi te întreb dacă știi cum se aude însă muzica? Unii dintre noi se mulțumesc să asculte radioul în mașină, ceva muzică la căștile telefonului sau televizorul dat mai tare. Și este OK.

Pentru câțiva dintre noi asta nu e suficient. Suntem puțini cei care niciodată nu se mulțumesc cu sunetul muzicii. Am amici care au făcut credite ca să ia boxe mai mari, mai bune sau amplificatoare profesionale pe care le șterg cu mănuși o dată pe săptămână ca să nu se zgârie ”piano finish-ul”. Și asta e OK.

Eu încă mai caut. Pentru drumul spre sunetul perfect mi-am luat căști din clasa de referință cu amplificator pe care le scot din cutie o dată pe săptămână să ascult FLAC-uri. Dar nici asta nu e suficient. Căștile se aud genial dar trebuie să le mufez la ceva și rămân o experiență pentru o singură persoană. Pentru toată gașca și toată sufrageria ai nevoie de un receiver. Adică un amplificator care conectează toate device-urile și îți dă sunetul lor în boxe. Și când zic toate, nu mă gândesc doar la BluRay player sau mediaplayer ori ceva cablat prin cablu. Vorbesc și despre chestii legate în rețea, despre DLNA, server audio de pe PC, AirPlay pentru iPad, iPhone, iPod sau Mac, internet radio-player and so on. Dacă te uiți la mufele de pe spate, butoanele de pe față și telecomanda imposibilă o să înțelegi ce spun. Vestea bună e că poți vedea meniul nu doar pe afișaj ci și pe televizor unde mai pricepi câte ceva. Dacă ai chef de sunet mai bun, atunci urmărește unboxing-ul și testul meu.

Concluzia? Boxele nu sunt cele mai bune pe acest palier de preț dar mi-au servit scopului. Sufrageria/stuidoul meu sunt pline acum cu sunet. Receiver-ului îi lipsesc WiFi-ul și m-a obligat să îi trag cablu de net. Dar pot trăi cu asta și cred că o soluție cablată e mai sigură. Între timp am rezolvat și problema absenței bluetooth-ului scoțându-l de tot din ecuație. Mai nou chiar și Android-ul trimite muzică la device-uri compatibile AirPlay prin WiFi dar despre asta într-un review viitor.

Dacă ești cunoscător, te întreb cum ți se pare receiver-ul Yamaha RXV 675 raportat la ce se mai vinde pe piață? Dacă încă nu știai ce înseamnă un receiver, te-am convins să te gândești mai bine data viitoare când cauți sunetul potrivit pentru acasă?

Toate specificațiile și prețul (neașteptat de bun) sunt aici

Mai multe despre Yamaha pe pagina oficială – http://www.yamaha-hifi.ro/

Ultimele articole

Articole recomandate

89 Comments

  1. „Calitatea sunetului si pretul aparaturii de redare sunt notiuni invers proportionale”… cu alte cuvinte, cand creste calitatea scade pretul; interesant; inseamna ca atunci cand se va obtine produsul ideal calitativ va fi practic gratuit; matematica asta…; in lumea asta sunt sub 1% audiofili care investesc in echipamente dedicate si un procent pe care te las sa il stabilesti tu de oameni care asculta muzica, utilizand de la casti audio si pana la sisteme de casa, sisteme de PC etc.; asa cum pui tu problema e ca si cum ai spune ca numai pilotii de curse sunt soferi iar restul de conducatori auto nu :); un receiver home cinema este o solutie civilizata pentru auditii stereo sau multicanal si pentru filme; de cand si pana cand auditia muzicala este numai pentru „avizati”?… daca tu esti audiofil impatimit asta nu iti da dreptul sa ii privesti cu dispret pe cei pentru care muzica este un ambient de timp liber sau intalniri cu prietenii.

  2. in primul rand felicitari pentru achizitie.

    Singura solutie „wi-fi” decenta, incepe cu Neutrik Xirium, solutie exclusiv profesionista, foarte scumpa, prin urmare cablul e un must have today si-l consider de departe cea mai buna solutie pentru audio.
    In loc de bluetooth’s, dongles, si alte curvii care mutiliaza sunetul, un cablu de calitate iti va ramane credincios. Cand spun „de calitate” nu ma refer la Monster sau alte basini ci, sa fim cu picioarele pe pamant, SomerCable e suficient, folosesc Somer sau Klotz din 2001.

    Kit-uri de „pana” precum Cerwin Vega, Logitech, Harman, etc… nu intra in discutie. Nu merita atentie din partea mea.

    Solutii multimedia – C O M P A C T E, DolbyS, etc – t a t a lor ramane Bose. Tot japonezi orientati dinspre zona industriala catre sfera aplicatiilor hi-fi multimedia. Bose sunt o altenativa decenta daca exista un [buget pe masura]. Repet, am mentionat Bose nu pentru audiofili ci pentru audio hi-fi. Suntem in enterteiment zone, all in one.
    Avantajul principal al sistemelor Bose e ca sunt printre cele mai „invizibile” avand si un SPL foarte decent. Compacte cu un sunet evident.

    Varianta preimium, consacrata, ramane B&O cu sistemele all in one B&O Beo.

    Intotdeauna e loc de subiectivism. De ce nu sunt lampi sau mosfet? Daca e mosfet nu-i bun ca nu era de la Fairchild, etc
    Mie mi-a placut concluzia ta si o voi cita ca merita atentie deosebita:
    „Boxele nu sunt cele mai bune pe acest palier de preț dar mi-au servit scopului. Sufrageria/stuidoul meu sunt pline acum cu sunet. ”
    Foarte bine punctat. AMIN!
    Noroc bun.
    Restul aberatiilor de sute de mii de dolari nu-si au rostul, cel putin oameni cu potential fizic NU exista in Romania chiar daca ii fortam pe domnii Tiriac sau Nastase sa cumpere un astfel de sistem. O.K. hai sa zicem, daca Sergiu Celibidache ad fi fost in locul lor, dar si atunci Sergiu Celibidache si-ar fi comandat un sistem electroacustic, asta e cu totul alta poveste.

  3. Cam asa mi-ar placea si mie. Am deja un Logitech Z5500. Eu as vrea doar pentru muzica, in special FLAC-uri un sistem 2.0 puternic pentru „la casa”.
    Ce ai putea recomanda?

  4. Buna George, interesant unboxing-ul,bune scule, dar boxele tinand cont ca au bass-ul reflex pe spate iti recomand sa le pui la un minim de 40-50 cm fata de perete

  5. Salut tuturor!
    Am avut rabdare sa citesc toate posturile de aici si chiar daca un pic tardiv indraznesc sa-mi spun si eu umila-mi parere.

    Daca esti multumit cu sistemul tau (si asta e valabil pentru oricine) restul sunt povesti. Nu conteaza ca ai dat pe componente sau sistem 1000 de euro, more or less, atata timp cat iti asculti muzica cu paharul cu ce vrei tu in mana si zambetul pe buze.
    Daca nu esti pretentios si le vrei pe toate, ca in reclama cu circuit inchis din epoca de pionierat a publicitatii (fresco, de la clanta la faianta), gasesti, iata, solutii via receivere surround la pretul unei doze decente de pick-up, din sistemul unui meloman mai pretentios.

    Daca esti totusi pasionat de muzica si ai timp si rabdare sa-ti educi urechea vei descoperi ca de un sunet neutru (in limbaj audiofil termenul neutru e sinonim cu natural sau dezideratul sau) nu te poti apropia decat cu un sistem STEREO (a mai spus cineva mai sus asta, si dadea si nume exotice)
    Asta nu face mai usoara alegerea, dimpotriva. Pana acum NU am auzit vreun sistem surround care sa sune bine pe muzica (si vorbesc de nume serioase, nu branduri consumer japoneze). Se apropie unele receivere de un sunet decent stereo insa pretul este neserios, intre 5/10 K euro, in situatia in care pentru film nu iti trebuie unul mai scump de cateva sute de euro (chiar pentru urechi cu pretentii) iar un combo stereo decent ( amplificatoarele integrate nici nu merita luate in discutie) il poti gasi intre 3/5 K, in functie de posibilitati. Repet, vorbim de sun sunet stereo DECENT, sa nu alunecam in presupuneri.
    Mai sugera cineva ca audiofilli de carton cu educatie facuta pe net sa stea in banca lor. Foarte corect! Este o lipsa de respect sa participi la discutii cand stii putin sau deloc.

    Termenul de audiofil este permanent subiect de dezbateri, unii spun ca e o specie rara, care cheltuieste munti de bani pe sisteme obscen de scumpe ca sa impresioneze, altii ca sunt niste maniaci vesnic nemultumiti care umbla numai in genunchi prin casa, in cautarea eternului hot spot. Adevarul e undeva la mijloc, in esenta asa-zisul audiofil este urmasul evoluat al iubitorului de muzica ce a avut noroc in viata. Sigur ca de-a lungul evolutiei au aparut si mutatii regretabile, adica posesori de sisteme stereo de zeci (sau sute) de K, cu cateva zeci de cd-uri in colectie (am cunoscut personal).

    Daca mai spun ca orice sursa ce reda in format comprimat e apa de ploaie mai mult ca sigur o sa fiu declarat eretic. Or sa spuna multi lasa-ma nene, ce stii tu ce inseamna o placa de sunet true hd, un flac sau nu stiu ce device minune. Ok…daca esti fericit, nothing else matter (si o sa fac referire regulat la acest lait-motiv, ca sa nu fiu dat in urmarire). Cat timp nu a ascultat altceva, oricine e tentat sa puna mana in foc pentru orice sistem de la Media Galaxy incropit din plictiseala, crezand ca ce asculta e nirvana sunetului. Chiar si intr-un sistem mediocru poti face diferenta intre muzica in format comprimat, de oriunde ar veni si un amarat de cd original. Intr-un sistem performant diferenta este naucitoare. Dar unora poate le place sa asculte muzica din camera alaturata, cu usa inchisa.

    Sa mai adaug ca un amarat de cd ca sa sune bine are nevoie de un transport dedicat, eventual belt drive (da, da…pe curea), un dispozitiv de eliminat jitterul (vezi wikipedia) si reclockare a semnalului si un DAC performant, si ca un asemenea combo de calitate costa cam cat un Logan nou? Sigur ca se poate folosi si un CD player japonez sau de alta natie sau chiar un DVD-player, tot cantecele ale se vor auzi…
    Vrei sa pui vecinii la punct? Flanco sau Media Galaxy iti da solutii. Totusi, daca vrei muzica…ia-ti un combo preamplificator/amp. de putere, sunt gandite sa presteze pe muzica si nu vei regreta.
    Si asta nu e suficient, e doar inceputul pentru ca un meloman, mai devreme sau mai tarziu o sa aiba trista revelatie (sau deceptie) ca un disc vinil suna dumnezeieste pe alt pick-up decat al bunicii, in comparatie cu cd-urile lui. Si atunci intelege de ce la show-urile high-end audio se pun in valoare componentele folosindu-se ca surse nu i-poadele, nu calculatoarele, nu dvd-urile sau cd-urile, ci discurile vinil. Oare de ce?

    Ca sa scurtez, poti auzi muzica in orice, in masina, in casa, la servici, in parc sau pe bicicleta etc.
    Daca vrei SA ASCULTI muzica, du-te la Ateneu. la un concert live sau cumpara-ti un sistem audio serios, care sa-ti aminteasca ce ai ascultat joia trecuta, al doilea album.
    Viata e prea scurta si muzica de pe planeta asta prea frumoasa ca sa ne mintim urechile cu gunoaie vandute pe post de componente audio. Educati-va urechile, mergeti la dealeri high-end audio si faceti auditii, nu va costa nimic. Si ATUNCI veti sti ce inseamna sa asculti muzica (sigur, nu e exclus ca unii sa stie, excelent).
    Muzica e o boala grea iar medicamentele sunt scumpe dar daca stii ce vrei te poti vindeca pe parcurs, chiar daca esti incurabil :)

    P.S. : Am mai citit pe aici elogii la Bose sau B&O. Sigur ca da. Ultimii fac excelente sisteme acustice pentru iahturi. Si sa nu pacatuiesc, au design-uri superbe. Despre Bose da, jos palaria, fac cele mai bune casti antifonice. Cam atat, din ce mi-a trecut prin mana (in urma cu peste 10 ani am avut de la ei flagship-ul 901 seria 6, ttt si bum bum bum si cam atat, usor de dus de nas urechile neprihanite)

    P.S. la P.S. :Tot ce am scris nu am citit pe net, pur si simplu este experienta unui meloman cu sistem format din componente Linn, Benz Micro, Accuphase, Theta Digital, Classe, ProAc si sarme Audio Note, Siltech, Sun Audio, Kimber etc etc.

  6. @ DD

    aparent sensibil… din pacate te aliniezi cu trendul (un alt anonim cu tendinte simandicoase) si nu ne ajuti nici macar sa ne edificam mai departe…, valabil pentru destui dintre noi daca nu chiar majoritatea acestui post. In fine, sistemul prezentat de Buhnici nu e pentru audiophili – daca tot ti-a fost clar!! Si acest lucru nu a fost mentionat de cineva pana acum – pfff romana asta?
    RX-ul e un hi-fi care se achita f o a r t e bine de datorii eventual poate combina cu usurinta pretentii home cinema.
    Ai facut un ‘elogiu’ lung, total in afara ‘subiectului’ in postul unui review la un produs ‘ordinar’?!!
    Omulet, esti in afara subiectului… si pentru binele urechilor tale, evita CD-urile ca la suma echipamentelor enuntate de tine aveam alte pretentii…
    Despre audiofili, te rog nu mai continua aici ca ai gresit postul.

    Deci, Yamaha, Bose si B+O raman, asa cum am spus, bine clasati pe acest segment de business ‘Home Entertainment’ – hands-down

  7. Salut George, felicitari pentru emisiunile pe care le faci si pentru toate reviewurile.

    Sunt interesat sa-mi cumpar si eu un receiver Yamaha pe care il voi folosi doar cu 2 boxe de podea (pe care le voi lua odata cu receiverul). Vreau sa stiu practic cum pot vedea un film de pe pc pe tv, daca voi trece totul prin acest reicever, pentru a ma putea bucura de partea audio. De exemplu in prezent folosesc o conexiune hdmi pc-tv, nimic complicat. Nu ma pricep insa la partea video a acestor receivere, daca ma poti ajuta cu mai multe explicatii.

    Multumesc si la multi ani

  8. Banuiesc ca prin DLNA ar trebui sa transmit video catre receiver, asa ca as mai avea o optiune, si anume: utilizand ca si acum pc -> hdmi -> tv as putea transmite sunetul primit prin hdmi de la pc in tv catre receiver prin digital out -> digital in ?

    Multumesc anticipat pentru lamuriri

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.