VIDEO Te-ai săturat de sunet ieftin? Vrei să conectezi totul la boxe? Atunci, Yamaha RX-V675

Yamaha RXV 675 www.buhnici.ro

Cum se ascultă muzica? Live, la boxe sau la căști. La, La, La… și ai prins ritmul. Azi te întreb dacă știi cum se aude însă muzica? Unii dintre noi se mulțumesc să asculte radioul în mașină, ceva muzică la căștile telefonului sau televizorul dat mai tare. Și este OK.

Pentru câțiva dintre noi asta nu e suficient. Suntem puțini cei care niciodată nu se mulțumesc cu sunetul muzicii. Am amici care au făcut credite ca să ia boxe mai mari, mai bune sau amplificatoare profesionale pe care le șterg cu mănuși o dată pe săptămână ca să nu se zgârie ”piano finish-ul”. Și asta e OK.

Eu încă mai caut. Pentru drumul spre sunetul perfect mi-am luat căști din clasa de referință cu amplificator pe care le scot din cutie o dată pe săptămână să ascult FLAC-uri. Dar nici asta nu e suficient. Căștile se aud genial dar trebuie să le mufez la ceva și rămân o experiență pentru o singură persoană. Pentru toată gașca și toată sufrageria ai nevoie de un receiver. Adică un amplificator care conectează toate device-urile și îți dă sunetul lor în boxe. Și când zic toate, nu mă gândesc doar la BluRay player sau mediaplayer ori ceva cablat prin cablu. Vorbesc și despre chestii legate în rețea, despre DLNA, server audio de pe PC, AirPlay pentru iPad, iPhone, iPod sau Mac, internet radio-player and so on. Dacă te uiți la mufele de pe spate, butoanele de pe față și telecomanda imposibilă o să înțelegi ce spun. Vestea bună e că poți vedea meniul nu doar pe afișaj ci și pe televizor unde mai pricepi câte ceva. Dacă ai chef de sunet mai bun, atunci urmărește unboxing-ul și testul meu.

Concluzia? Boxele nu sunt cele mai bune pe acest palier de preț dar mi-au servit scopului. Sufrageria/stuidoul meu sunt pline acum cu sunet. Receiver-ului îi lipsesc WiFi-ul și m-a obligat să îi trag cablu de net. Dar pot trăi cu asta și cred că o soluție cablată e mai sigură. Între timp am rezolvat și problema absenței bluetooth-ului scoțându-l de tot din ecuație. Mai nou chiar și Android-ul trimite muzică la device-uri compatibile AirPlay prin WiFi dar despre asta într-un review viitor.

Dacă ești cunoscător, te întreb cum ți se pare receiver-ul Yamaha RXV 675 raportat la ce se mai vinde pe piață? Dacă încă nu știai ce înseamnă un receiver, te-am convins să te gândești mai bine data viitoare când cauți sunetul potrivit pentru acasă?

Toate specificațiile și prețul (neașteptat de bun) sunt aici

Mai multe despre Yamaha pe pagina oficială – http://www.yamaha-hifi.ro/

Ultimele articole

Articole recomandate

89 Comments

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.