VIDEO – Samsung Portable SSD T1 – un fel de stick pe steroizi

Samsung_Portable_SSD_T1
Se întâmplă de multe ori, cel puțin în ultima vreme să te grăbești să pleci, însă trebuie să aștepți să ți se copieze informațiile pe un stick USB. Am pățit-o de multe ori. Și e neplăcut. Mai neplăcut este să scapi HDD-ul extern de la o înălțime considerabilă, și să îngheți pentru câteva momente. Oare am pierdut tot? Oare mai merge HDD-ul? De ce nu mi-am făcut un back-up la ce aveam pe el? Of…

Desigur, sunt situații mai mult decât teoretice dar sunt sigur că ai pățit-o pe cel puțin una din ele. Există acum un produs care rezolvă ambele probleme menționate mai sus, și probabil și pe a treia, cea legată de spațiu. Nu este ieftin, asta e drept, însă este probabil cel mai rapid. Este un SSD extern cu conexiune USB 3.0 care vine în capcități de 250 GB, 500 GB și 1 TB. Eu l-am avut pe cel mic, care e mai rapid decât orice alt HDD extern. 300 MB/s la scriere și chiar mai mult pentru citirea informațiilor de pe el. Îl vezi în clipul video.

Construcția SSD-urilor este gândită în așa fel încât cele cu capacitate mai mare au și viteză mai mare. Astfel, cel de 1 TB, atinge viteza de 480 MB/s la scriere. Dacă ai un SSD în computer, și un controller USB 3.0 de la Intel atunci transferul între cele două este asigurat la viteză maximă.

Ziceam că nu e ieftin. Adevărat, e chiar scump, însă acesta este prețul pe care îl plătești pentru viteză și fiabilitate. 700 lei pentru cel de 250 GB, cel de 1 TB ajunge și la 2300 lei.

Ultimele articole

Articole recomandate

26 Comments

  1. Normal ca se ieftinesc, asa se intampla cu toate gadget-urile, ideea e ca daca astepti un an, categoric acesta va fi inlocuit de urmatoarea generatie si tot asa. E un gadget foarte misto, mi l-as lua doar ca sa evit momentele in care astept foarte mult sa mi se copieze fisierele pe care le folosesc in masina.

  2. Prin thunderbolt mareste 5-10% ,prin fibra (fibra merita doar daca sunt distantele mari)
    Viteza maximă de transfer pe USB 3.0 este de 4.8 Gbps adica de 10 ori mai mare decat cea de pe 2 USB 2.0 Hi-Speed: 480 Mbps ,deci toti producatori lauda usb 3 ca e de 10 ori mai *TARE* dar uita ca uni mai stiu si matematica :)) ,si ei zic ca viteza e de 640 Gbps? deci 160Gbps sunt doar marketing .
    Am si eu un Transcend ESD400 512GB USB 3.0 lam folosit de vreo 6-7 ori pe graba prin thunderbolt usb 3.0 hub si ce sa vezi a 8 oara nu la mai recunoscut nici un device
    Pana la urma tot la RAID am ajuns un hub usb3, 4 sticuri de 32 Gb si iesi si mai bine la bani

  3. Cu ceva timp in urma ai prezentat aplicațiile tale de pe iOS,le poti prezenta si pe cele de pe telefonul tau android? Mulțumesc anticipat! P.S:Iti urmăresc toate rewiew-urile indiferent de domeniu,mult succes in continuare!

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.