Categorie: GADGET

VIDEO HTC One review – android super-premium!

HTC One - www.buhnici.ro

Dintre toate telefoanele de anul ăsta, HTC One a creat cea mai mare zarvă. Telefon uni-body, materiale revoluționare, super cameră, display superb, o interfață reinventată, evident tot de Android.

Toată campania de promovare a început în perioada marilor adunări de jurnaliști și bloggeri de la CES Las Vegas și MWC Barcelona. Deșteaptă treaba. Însă, au trecut niște luni până când cineva a reușit să pună mâna pe telefon și abia acum, în mai e disponibil la vânzare.

O campanie uriașă care s-a transformat în dezamăgire generală. Posesori de iPhone și Samsung care au anunțat că vor face trecerea la HTC, au renunțat în cele din urmă. Era și normal, au tot amânat lansarea, ba din cauza camerei, ba din cauza materialelor mega-ultra tari.

Și în cele din urmă telefonul a ajuns la mine. Nu am cum sa nu remarc și să spun despre construcția mobilului. Bucățile de tablă și policarbonat par să se fi certat. În plus, plasticul de pe margini a început să crape și să se îngălbenească. Am zis că e doar un sample, dar cei care l-au cumpărat se plâng de aceleași probleme. Nici camera nu e fix în centrul sticlei. Știu, sunt chestii mărunte. Dar atunci când dai doua salarii medii pe un smartphone, e deranjant.

Cu toate astea, nu mă feresc să spun că este cel mai interesant Android de pe piață. Sistemul de operare e lapte ușor acru cu miere zaharisită. Dar funcționează ca niciun alt droid de pe piață. Sper că problemele de construcție să apară doar la primele loturi, pentru că e păcat să dai cu piciorul în cel mai bun telefon venit din Asia. Iar astrele nu sunt foarte prietenoase cu taiwanezii zilele astea.

Dar, HTC One este fără îndoială, podul cel mai lin pentru trecerea de la iOS la Android.

Text de Marian Andrei. Review-ul meu video mai jos: