VIDEO – Renault Twizy – scuter electric cu patru roți și acoperiș

der-renault-twizy_full

Twizy e un Happy Pill. Și înainte să spui că este inutil sau prea scump, privește mașina cu alți ochi. De fapt nu e mașină, ci cvadriciclu.

Autonomie de 100 de kilometri. Eu am scos 97 mergând super atent, poți s-o încarci în 3 ore și jumătate la orice priză și costă vreo 7500 de euro. Mai pui deoparte chiria pentru baterie, până-n 50 de euro și la final de an, economisești lejer câteva sute de euro.

Da, din clipa în care ai cumpărat-o ai costuri zero de rulare. Uită de revizia costisitoare. Fă-ți doar griji pentru anvelope și frâne. Și sunt puține lucruri care se pot schimba pe termen lung.

twizy-custom

Da, are sub 20CP, dar sunt suficienți pentru oraș. Și e o alternativă deșteaptă pentru cei cărora le e frică de scutere. Ca lui Marian Andrei. Vezi ce și cum, în testul  nostru video.

Ultimele articole

Articole recomandate

45 Comments

 1. Baietii aceia despre care vorbeste Italianul-Roman:D au de asemenea un canal de tehnologie foarte activ si sant destul de profesionisti, nu cei mai buni dar mult mai buni decat ce intilnesti in Romania, ai putea invata multe de la ei, acesta este canalul lor de youtube HDblog. Italiana o intelege multa lume inclusiv cei ce nu au pus piciorul nici o data in peninsula.

 2. Nu ati precizat un lucru foarte important. Pretul chiriei este in functie de km efectuati.
  La 30 de eur pe luna ai voie max 2.500 km pe an
  La 40 eur -5.000 km pe an
  La 50 eur – 7.500 km pe an.
  La 60 eur – 10.000 km an.
  Nu exista precizata o valoare mai mare de km, sau ce se intampla daca o depasesti.
  Iar voi in test ati preziat ca ati facut o mie si de km intr-o luna. Platim 7.000 de eur pe masina, abonam de 60 de eur si suntem atenti la cat mergem pt ca sunt limitati…

 3. Chiar nu înțeleg de ce costa asa de mult! 7500 euro fără a intra aici bateria. E enorm de mult! Cat un Logan! Pe ce justifica cei de la Renault prețul acesta: pe 4 roti de scuter, plastic și un motor electric ceva mai mare decât cel de la mașina de spălat ! Bateria nu-i inclusa în preț, ci se plătește chirie pe ea, enorm de mult.
  După părerea mea, o astfel de mașină nu ar trebui sa coste din fabrica mai mult de 2000 euro (cu baterie cu tot), la ce tehnologie e în ea. Nici nu avem cu ce sa comparam ca tehnologie cu fabricarea unui motor „pe benzina”, cate operații tehnologice sunt necesare pentru fabricarea lui. Nu mai pun aici cutia de viteze (sa zicem cea clasica – manuala, ca-i mult mai simpla ca cea automata din punct de vedere al construcției). Si atunci de unde prețul acesta de 7500 euro ?
  Cele spuse mai sus sunt valabile pentru orice autovehicul pur electric. Nu înțeleg de ce costa asa de mult ! Si aici tehnologia (exceptând bateria) este chiar mai veche decât a motoarelor cu ardere interna ! Motorul electric a apărut înaintea celor cu ardere interna. Singurul impediment a fost pana acum bateria, dar acest lucru a fost relativ rezolvat (vezi Tesla).
  Daca autoturisme de genul Renault Twizzy sau de calibrul lui Citroen C zero etc. cu autonomii de 100 – 150 Km, ar costa câteva mii de euro (sub 7000 de euro), în câteva luni s-ar umple orașele cu acestea (ca a doua mașină sau mașină de oraș), iar poluarea datorita gazelor de eșapament ar tinde spre zero.
  Poate, George, ma poți lamuri cum sta treaba, ca eu unul nu pricep de unde preturile asa de mari la autoturismele electrice. Sa fie vorba de o conspirație ascunsa a producătorilor de petrol ? :).

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.