VIDEO Renault Laguna Coupe – franţuzoaică stilată

Cei de la Renault întotdeauna s-au priceput la hothatch-uri. Folosesc aceeaşi reţetă de peste 20 ani. Astfel, maşini mici, aparent inofensive au devenit peste noapte adevăraţi mâncători de asfalt. Renault 5 turbo, Renault Clio Williams, Renault Megane RS, Renault Megane R26r, etc.. Însă atunci când vine vorba de segmentul mijlociu, cei de la Renault nu au acordat foarte multă atenţie. Ultimul model de Laguna e doar o maşină care te duce de la A la B, în acelaşi fel în care stăteai în bancă la orele de mate. După doar doi ani de la ieşirea din fabrică maşina a primit un facelift, şi incă unul este pregătit pentru anul acesta. Gulerele albe de la Renault au prospectat piaţa, şi au realizat că pentru a creşte vânzările Lagunei, au nevoie de un coupe.

Şi aşa a luat naştere una din cele mai frumoase maşini făcute vreodată de Renault. Linii simple, fluide, elegante, fără trucuri de design. Şi nu doar designul o ajuta la vânzare, ci şi tehnologia ce o împachetează.

Laguna vine cu un sistem numit 4control, adică toate cele patru roţi sunt directoare. Acest sistem face ca maşina să fie extrem de uşor de controlat atât în oraş cât şi pe drumurile virajate de munte.

Până la 60 km/h, roţile din spate virează opus celor din faţă până la un unghi de 3,5°, astfel raza de virare este asemănătoare cu cea de la Clio. Îţi va fi mai uşor să parchezi ori să întorci pe străzi mai înguste.

La viteze de peste 60km/h, accentul se pune mai mult pe precizia virării. Astfel roţile din spate virează în aceeaşi direcţie cu roţile faţă, nu doar pentru o stabilitate mai bună ci şi pentru a creşte siguranţa în cazul manevrelor de evitare al unui accident. La viteze mari unghiul de virare al roţilor spate este de maxim 2°, iar într-o situaţie de urgenţă acesta poate ajunge şi la 3,5°. Unde mai pui că sistemul ingenios ESP nu îţi limitează porţia de adrenalină.

Din păcate la noi se vinde într-o singură variantă de echipare cu motorul 2.0 DCI de 180CP la un preţ de 27.350 Euro. Aşteptăm cu drag motorul de 3.5 L V6 pe benzină sau 3.0 L V6 DCI.

Ultimele articole

Articole recomandate

12 Comments

 1. Doamne, ce sunet are semnalizatorul ala. Oribil! Renault nu se dezminte, face cele mai crancene sunete de semnalizare. Cand merg cu taxiul Logan, ma apuca crizele cand aud asa ceva.

 2. @nae: mie imi place mai mult perspectiva prinsa de George.
  In video tau se vede doar bordul si un pic din drum…preefr sa vad omul care vb si, separat, DOAR masina.

 3. Dc piele perforata, este cea mai mare prostie pe care am vazuto… de exmplu la S class pielea aceea perfota este de tot kktul dupa maxim 2 ani se rupe, cine dracu a mai vazut piele care sa se rupa dupa 2 ani…. la dacie aveam vinilinul ala care a tinut 40 de ani si nu a patit nik, la Jaguar au o piele de bagi cutitul in ea si tot nu se taie. Este o piele alcantara ce este drept, dar sincer am avut de aface cu prea multe S-uri cu pielea rupta, nu mai spun ca am vazut la cineva la audi pile perforata pusa de proprietar ca sa isi faca ventilatia mai bine si sa se simta caldura din scaune mai repede si dupa primele curatari a putrezit sau cine stie …imp este ca nu are nici o durata de viata… Daca ai tu argumente mai bune te rog sa le spui poate ma luminez si eu. :))

 4. foarte buna masina. si sper sa fie cum ati zis dvs.adica sa apara si o versiune RS. ca tot am adus vorba de RS, puteti testa megane RS. cred ca vati obisnui cu viteza lui.

 5. Buna ziua, domnule George!
  As vrea sa va intreb ce masina ar fi ceamai buna pentru un incepator (sau sa imi recomandati alta)dintre peugeot 308(panorama,navigatie si incalzire scaune),citroen ds3(navigatie si incalzire scaune) si vw passat(2006-incalzire scaune fata si spate,masaj scaune fata si navigatie)
  Va urmaresc zilnic si va respect :)

 6. Buna ziua,
  Ar fi interesant de facut un review la Renault Laguna Combi.Mi se pare o masina ce arata bine si e desteapta.As fi curios de parerea dumneavoastra in ceea ce priveste motorul cu transmisie pe lant.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.