VIDEO Renault Clio Tce – Clio, Clio, mă uimești!

Reclama era la Tico era adevărată. Tico uimea prin temperament deși era o mașină mică un motor bun de pus pe motocicletă. Epoca motoarelor mici a ajuns între timp la apogeu și de acum avem o mașină mică cu ambiții de compactă motorizată tot de un rotor de râșniță.

Nu mică mi-a fost surpriza să descopăr că motorul Tce nu e rău de loc. Ba chiar reușește să fie distractiv. Ceva din categoria: ”Mică, mică dar ridică!” Hai să aruncăm o privire și să aplecăm o ureche spre cel mai vândut motor pe benzină de pe Clio anul acesta, îndrăznesc să pariez eu…

Îți place noul Clio? Ți-ai lua un motor atât de mic?

Vezi și testul complet Renault Clio 4 aici.

Ultimele articole

Articole recomandate

44 Comments

 1. Da, au inceput tarziu sa le faca de gura lumii si a modei, dar iata cum am trecut prin 5 masini in ultimii 10 ani si cel mai fiabil a fost TDI PD de la Golf V, care merge ca nou si acum din 2004, fara nici o interventie. Pe rand, toate common-railurile avute au inceput sa sughite pana au crapat. De la 1,3 cdti pana la 1,9 cdti 150cp… Sa nu mai zic ca PD-ul de 105cp are cuplul imediat cum am ridicat ambreiajul, iar CR-ul undeva pe la sfantu-asteapta…2250 rpm. Vad aici tot felul de argumente puerile romanesti, care nu se pupa cu realitatile de pe teren. Btw, am avut si doua motoare pe benzina Renault, niste prastii fara nici o exagerare: putere varza, consum acceptabil intr-un caz, varza in altul. Toata stima pt dl. Buhnici, un domn educat si impartial.

 2. Am avut ocazia sa merg cu masina asta. Ce pot sa spun? Nimic in plus sau in minus fata de ce a spus autorul : ” in naveta de zi cu zi prin oras masina asta este parfum”. Un motor mic/turbina – mai mult decat suficient pentru o astfel de masina. E frumoasa? Mai mult decat frumoasa…e altceva.

 3. Am ajuns aici pentru ca in curand o sa imi iau si eu una, cel mai probabil cu motorul de 1.2TCe
  Deci, ai auzit nasoale intre timp despre Clio? Il recomanzi in continuare ca masina de oras? Alternative?
  10X

 4. Buna ziua,
  Doresc sa achizitionez un Renault Megan IV sau un Renault Megan Sedan 2016 in varianta ZEN.
  Deoarece fac putini km pe an(aprox. 7000 km) din care circa 70% sunt facuti in circulatia din oras(porniri si opriri dese), doresc sa achizitionez una din aceste doua masini in varianta benzina.
  Am doua intrebari si cine ma poate ajuta in luarea unei decizii il rog sa o faca:
  1). Care varianta pe benzina mi se preteaza tinand cont de utilizarea masinii preponderent in oras?
  – motor aspirat Sce 115 CP(disponibila pe Megane Sedan 2016)
  – motor aspirat Sce 115 CP sau motor 1,2 Energy TCe 130 CP(disponibile pe Renault Megan IV)
  Va multumesc anticipat
  Remus

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.