VIDEO – QNAP TS-453 Pro – Stocare pentru toate generațiile

QNAP_TS-453_pro

Păi stai, cum pentru toate generațiile? Chiar simplu, pui acolo tot ce vrei tu. Filmele tale și muzica ta, filmele părinților și muzica lor și chiar și câteva site-uri și fișiere cu care lucrezi în mod constant. Iar apoi le accesezi de pe orice dispozitiv vrei, din orice colț al lumii.

Ai la dispoziție o mulțime de setări, funcții și cel mai important, diverse aplicații cu care poți face back-up sau accesa la fel de multe funcționalități ca și pe un PC. Poți copia fișiere de pe torrente, te poți uita la filme sau asculta muzică ori prin rețea sau chiar și direct pe el pentru că are și un port HDMI. Ce ți-ai putea dori mai mult?

Noi îl folosim în modul business, punem pe el toate filmările și de acolo le ia fiecare editor în parte, le montează și apoi urcă fișierele finale. Nici nu trebuie să fie la birou ca să facă asta, pentru că v-am spus, poate fi accesat de oriunde. Ca să îți faci o idee cât de simplu este, în București conexiunea funcționează cu aproximativ 30 MB pe secundă, cam atât obții la un abonament standard de 250 Mbps. În rețea trece de 100 MB/s, folosind un router și un computer cu placă de rețea Gigabit.

Așadar, avem o viteză suficient de mare ca să susținem fluxul de lucru simultan, pentru mai multe persoane. În același timp NAS-ul poate face mai multe lucruri cum ar fi înregistrarea de pe o cameră IP în FullHD, așa cum se întâmplă la noi, sau copierea pe un HDD extern pe USB, introdus direct în sistemul NAS.

Dacă crezi că ai nevoie de mai multă performanță nici o problemă. Desfaci cu grijă cutia și îi mai pui încă 6 GB memorie RAM, pe lângă cei 2 GB deja instalați. Funcționează cu module de memorie de laptop, ieftine și accesibile de oriunde.

Avem pe aici pasionați de rețea sau utilizatori de QNAP ori de alte sisteme NAS? Mi-ar plăcea să aflu și părerea lor despre acest produs, sau poate îmi spun ei în comentarii ce sistem folosesc și de ce.

Ultimele articole

Articole recomandate

19 Comments

  1. Mult prea scump pentru ceea ce face.
    Pentru un sfert din pretul lui, iei un microserver HP gen8 care are ceva dotari de nivel enterprise, ii pui 4 discuri si mai departe doar imaginatia e limita.
    Se preteaza foarte bine pentru un home lab, poti sa faci virtualizare, etc.

  2. Salut George,

    folosesc atat la servici cat si acasa produse Synology. Are acelasi system de operare care are o gramada de aplicatii care pot fi instalate 3rd party.
    Ofera NAS, Cloud, Database, web services, server de fisiere, poze si video, si are aplicatii pentru mobile. (folosesc IOS). Inclusiv remote poate fi accesat printr-un serviciu pus la dispozitie de synology. Discurile pot fi montate in Mirror sau sa se insumeze spatiile de stocare. In fine, DSM-ul (os-ul de pe el) ofera cam tot ce ai nevoie. Numai bine si sa ne auzim sanatosi!

  3. Salutare,

    am un qnap ts-853 pro si merita absolut toti banii. 8 discuri, 4 LAN-uri, folosit exclusiv ca si target de iSCSI, cache pe SSD-uri, scula super buna, zboara datastore-urile. OS-ul e fantastic, stabil, fara nicio problema in cele cateva luni de folosire.

    am si un microserver hp gen 8, 4 discuri magnetice, 1 SSD pentru OS, pe drum vine inca un SSD mai cuprinzator. nu rulez XPenology pe el, m-am jucat insa cu el, simpatic, dar a trebuit sa il folosesc la lucruri mai serioase. as mai lua un fratior microserverului, replicari etc. noroc ca le mai prinzi cateodata la promotii desi nici la pretul full nu sunt de lepadat :). in tarile cu apa calda mai primesti un money back de la hp la achizitionare.

    All in all, cati bani dai cam atat face.

  4. Daca fac un RAID 5 si din nefericire NAS-ul se defecteaza ce sanse am sa imi recuperez datele de pe HDD? In cel mai rau caz sa zicem ca nu mai este disponibil pe piata NAS-ul acesta.
    Multumesc.

  5. Nu e neaparat sa ai acelasi hardware ca sa recuperezi datele dintr-un RAID5. Trebuie doar sa stii ordinea in care erau aranjate in RAID, adica care a fost primul, al doilea, al treilea si al patrulea. Dupa care le poti conecta la PC-ul tau direct si cu un software de RAID le aranjezi exact in ordinea in care au fost pe NAS dupa care creezi un RAID5 nou. Si minune, ai datele inapoi.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.