Categorie: GADGET

VIDEO – QNAP TS-453 Pro – Stocare pentru toate generațiile

QNAP_TS-453_pro

Păi stai, cum pentru toate generațiile? Chiar simplu, pui acolo tot ce vrei tu. Filmele tale și muzica ta, filmele părinților și muzica lor și chiar și câteva site-uri și fișiere cu care lucrezi în mod constant. Iar apoi le accesezi de pe orice dispozitiv vrei, din orice colț al lumii.

Ai la dispoziție o mulțime de setări, funcții și cel mai important, diverse aplicații cu care poți face back-up sau accesa la fel de multe funcționalități ca și pe un PC. Poți copia fișiere de pe torrente, te poți uita la filme sau asculta muzică ori prin rețea sau chiar și direct pe el pentru că are și un port HDMI. Ce ți-ai putea dori mai mult?

Noi îl folosim în modul business, punem pe el toate filmările și de acolo le ia fiecare editor în parte, le montează și apoi urcă fișierele finale. Nici nu trebuie să fie la birou ca să facă asta, pentru că v-am spus, poate fi accesat de oriunde. Ca să îți faci o idee cât de simplu este, în București conexiunea funcționează cu aproximativ 30 MB pe secundă, cam atât obții la un abonament standard de 250 Mbps. În rețea trece de 100 MB/s, folosind un router și un computer cu placă de rețea Gigabit.

Așadar, avem o viteză suficient de mare ca să susținem fluxul de lucru simultan, pentru mai multe persoane. În același timp NAS-ul poate face mai multe lucruri cum ar fi înregistrarea de pe o cameră IP în FullHD, așa cum se întâmplă la noi, sau copierea pe un HDD extern pe USB, introdus direct în sistemul NAS.

Dacă crezi că ai nevoie de mai multă performanță nici o problemă. Desfaci cu grijă cutia și îi mai pui încă 6 GB memorie RAM, pe lângă cei 2 GB deja instalați. Funcționează cu module de memorie de laptop, ieftine și accesibile de oriunde.

Avem pe aici pasionați de rețea sau utilizatori de QNAP ori de alte sisteme NAS? Mi-ar plăcea să aflu și părerea lor despre acest produs, sau poate îmi spun ei în comentarii ce sistem folosesc și de ce.