VIDEO – Purificator de aer 99% – Made in Romania

Purificator de aer Perfect Air Pro ClinicGadgeturi ne-conectate care să mă intereseze? Sunt puține. Cel mai aproape de inimă îmi sunt cele care promit un aer mai curat. Am ajuns să le apreciez de când stau în centrul orașului unde ne rugăm pentru ploaie ca să spele praful și noxele. Am testat în trecut și Venta, care sunt bune mai degrabă pentru umidificare, sau ceva de la Philips care face cam același lucru. Ambele fac și filtrare dar nu se apropie de statutul de purificator. Să îți explic.

Testăm acum un Perfect Air Pro Clinic, un purificator de aer, atenție, nu un filtru de aer. Arată ca un radio din anii 60`, știu, dar la fel ca radio-ul străbunicilor, e făcut să reziste și să îl moștenească probabil și nepoții. Voi insista așadar pe ceea ce face nu pe cum arată. Și am adus în studio pentru testare un aparat special de testare ca să ne convingem dacă filtrarea 99% este adevărată sau e doar reclamă subțire.

Pe scurt,  Perfect Air Pro Clinic purifică aerul din încăpere, chiar de 4 ori într-o oră. Asta dacă ai un apartament mai mic de 70 de metri pătrați. Da, la bază sunt tot niște filtre însă unele mult mai bune, precum și o lampă UV care distruge viruși sau bacteriile care ar fi putut scăpa de filtrele HEPA. Hai să îl desfacem și să vedem de ce e în stare.

Toate specificațiile, prețul și puținele bucăți disponibile sunt pe site-ul producătorului  Perfect Air Pro Clinic.

Ultimele articole

Articole recomandate

32 Comments

  1. referitor la ironia ta: „Brasov unde aerul este foarte curat”
    Te invit la Brasov cu aparatul de masurat numarul de particule.
    Stau intr-un apartament renovat recent si daca nu aspir praful la maxim doua zile devine vizibil.
    (am un copil mic si ceva studii in viata astfel incat sa fiu constient de importanta curateniei in casa).
    Ventilatorul din baie se incarca cu noroi (da in baie e umezeala cand faci dus). si trebuie spalat cel putin saptamanal.

    In plus nu sunt numai eu cel care se plange. Se pare ca recent s-a dat publicitatii si o statistica in care Brasovul este fruntas la poluare. S-a asfaltat tot si acum se construieste masiv, nu mai este suficienta vegetatie incat sa absoarba praful si nici Garda de mediu nu controleaza santierele pentru a vedea cat de curat lucreaza.

  2. Omg ong omg,te-am vazut in fordu tau ecosport cand erai luni pe dorobanti!!!!din pacate eram in autobuz dar aveam macar cu ce sa imi dai autograf ca veneam de la dcoala!!!!Cel mai tare!!!!(la teste cu masini si unboxinguri,dar din pacate la opel astra a fost cam scurt)

  3. O my gash,te-am vazut in fordu tau ecosport cand erai luni pe dorobanti!!!!din pacate eram in autobuz dar aveam macar cu ce sa imi dai autograf ca veneam de la dcoala!!!!Cel mai tare!!!!(la teste cu masini si unboxinguri,dar din pacate la opel astra a fost cam scurt)

  4. Salut Buhnici,iti urmaresc uneori reviewurile cand am timp si am si eu o mica intrebare pentru tine.
    Imi poti face un top pentru niste telefoane in functie de perfomanta,pana in 1000 de lei te rog?:D

  5. Este un efort laudabil al unei firme romanesti, dar:
    – Este mult prea scump comparativ cu ce face, adica eficienta vs cost
    – Nu exista H12/13, este de fapr un E12
    Detalii de clasificare: http://www.freudenberg-filter.com/fileadmin/templates/images/standards/classification_epa_hepa_ulpa_filters_en_900x412.png
    – un H13 ar fi intr-adevar foarte bun, iar dupa el nu vezi particule peste 0,5 microni
    – costul de pornire in varianta Basic, ar fi undeva la 150 euro si ar cuprinde: ventilator, filtru HEPA H13 si butoane ON/OFF si viteza de ventilatie

    • Este important de reținut ca marea majoritate promit filtre HEPA dar va spun sigur că nu sunt … filtrele HEPA sunt fabricate din microfibra de sticla iar ce există în piață este celuloza sau plastic.
      Dacă la un purificator de aer îl echipezi cu H13 sau H14 vei avea 2 probleme:
      1. creezi un mediu aseptic care îți va crea sensibilități când ieși afară
      2. Pierzi 60-70% din debit datorita rezistentei mari a filtrului
      Dăm ProClinic cu H13-H14 la cabinete medicale sau la cerere dar pentru casa este suficient H12 (după noul standard E12)

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.