VIDEO PREVIEW – Tot ce trebuie să știi despre HTC U 11

Salutare și bine v-am găsit, de data aceasta cu vești bune despre HTC. Mai exact HTC U 11, noul flagship al producătorului, lansat chiar acum la nivel global. Probabil că ați văzut review-urile deja publicate despre HTC U Ultra și HTC U Play, de care nu am fost prea mulțumit. HTC U 11 este exact ce așteptam de la ei, un smartphone cu totul nou care vine cu o serie de funcții greu de depășit.

După tonul meu deja v-ați dat seama că va fi un preview pozitiv, și asta pentru că sunt impresionat din nou. Haideți să vă spun și de ce!

Design

HTC U 11 este unibody, acoperit cu sticlă pe ambele părți, Gorilla Glass 5 mai precis, și va fi disponibil în 5 culori, Negru metalic, Albastru metalic, Liquid Silver (culoarea pe care se pune accentul), Alb (are o tentă de roz sau albastru în funcție de ce se reflectă în el) și Roșu (care poate fi și Gold, depinde din ce unghi îl privești). Cel pe roșu va fi disponibil la o lună după lansare.

Senzorul de amprentă este pe partea frontală iar butonul nu este unul fizic ci unul cu răspuns haptic. E foarte rapid oricum, iar butoanele au rămas în afara ecranului, lucru care mă încântă.

Ecran

5.5 inci, Super LCD5 cu rezoluție WQHD – 2560 x 1440 pixeli. Este acoperit cu Gorilla Glass 5, față și spate. Observăm că au păstrat formatul de 16:9 însă nu au negat faptul că se joacă cu ideea de 18:9 pentru viitor. Tot referitor la ecran, marginile sunt curbate la căldură și oferă o rezistență sporită, iar pe spate există 6 straturi diferite de sticlă pentru a oferi acea reflexie.

Ecranul este superb din toate punctele de vedere, mai ales pentru faptul că nu este AMOLED. Unghiuri, excelente, luminozitate mare, și stratul oleofobic este excelent. Nu rămân foarte multe amprente.

Construcție

Am menționat deja sticla de pe toate părțile, ce mai trebuie spus este că rama este din aluminiu, foarte solidă, mai groasă în partea de jos și de sus. Este bine capsulat și este primul HTC rezistent oficial la apă, IP67. Nice job! Nu știm nimic despre rezistența la șocuri, însă la cât este de frumos eu zic să nu exagerezi.

Conținut pachet

Probabil te întrebi ce caută acest segment într-un preview, ei bine, pentru că merită. Vine în pachet cu încărcător QuickCharge 3.0, cablu USB-C 3.0, căști HTC pe USB-C și da, exact ce așteptam, un adaptor de la USB-C la jack 3.5mm. Apropo, cică acest adaptor a fost testat la 10.000 de inserții în ambele capete și la 10.000 de îndoituri. Ei spun că va rezista mai mult decât telefonul în sine și că mai este compatibil și cu toate telefoanele cu USB-C de pe piață.

Ah, și mai are și o carcasă din policarbonat tare, transparentă, și chiar o cârpă din microfibră ca să ștergi ecranul. Și spatele. Și din nou ecranul. Și din nou spatele.

Specificații Hardware

Procesorul este un Qualcomm SnapDragon 835, octa-core, 4×2.45 GHz + 4×1.9 GHz. Va exista o singură variantă pentru toate piețele, Europa, Asia, USA. Pe partea grafică va avea un Adreno 540, unul dintre cele mai rapide până acum. Nu știm încă un scor de Antutu, în curând revenim și cu această informație.

La capitolul stocare știm de o singură variantă, 64 GB cu 4 GB RAM. Desigur, există și slot microSD cu suport de 2 TB. În plus, cardul poate fi setat ca memorie internă, sper eu și pentru aplicații.

Camere foto

Aici lucrurile stau și mai bine pentru HTC. Camera principală are 12 Megapixeli de dimensiuni mari, stabilizare optică și filmare 4K. Iar HDR-ul funcționează excelent. Nu mai are senzor de focalizare laser, doar un dual-LED flash. Iar camera este aproape la linia carcasei, are doar o protecție circulară a senzorului care iese cu 1 mm în exteriorul capacului spate.

La capitolul performanță cică excelează. DXO Mark le-a dat un scor de aproape 90 de puncte, chiar acolo sus cu Google Pixel (care e tot construit de HTC de altfel)

Camera secundară impresionează și ea prin numărul de pixeli. 16. Se pare că acesta este trend-ul pentru 2017.

Conectivitate

Din nou, impresionant, și în top cu cele mai puternice telefoane de pe piață, ba chiar cu cel mai puternic. LTE Cat 16, 1 Gbps viteze de download, WiFi AC Dual-Band și Bluetooth 5.0. Nice job din nou pentru HTC. Are chiar și NFC, dar nu are radio FM… Eh, trămi și fără la 1 Gbps download din rețeaua GSM.

Sunet

Aici, HTC U 11 excelează din nou. Căștile cu care vin în pachet sunt pe USB-C și au câteva funcții deștepte. Au un microfon în fiecare cască, cu care poți calibra sunetul în funcție de urechea ta. Calibrarea se face din software, manual, și măsoară distanța până la timpan. Pentru că toate urechile sunt diferite.

Motivul pentru care se aud însă atât de bine este că au Active Noise Cancelling. Acele microfoane au și această funcție, atât pentru când asculți muzică cât și atunci când te uiți la film. Sunt fără îndoială cele mai bune căști pe care le are un pachet de smartphone.

Sunetul pe difuzoare, aici e altă discuție. Este excelent. HTC folosește întregul corp al telefonului pentru incinta acustică și două difuzoare pe fiecare latură pentru a emite sunetul. Nu distorsionează deloc, are și joase, și atunci când îl întorci pe toate părțile când rulează un mp3 de exemplu nu se observă schimbarea direcției sunetului.

În plus, la capitolul convorbiri are nu mai puțin de patru microfoane ce înregistrează sunetul și atenuează în același timp și zgomotul ambiental. De testat. Apropo, înregistrează pe filmare și sunet surround tot cu acele microfoane.

Ce are deosebit?

Marginile telefonului sunt sensibile la atingere și presiune. Funcționează în cu aproape orice aplicație și mai poate fi și personalizată. Ai două funcții de bază, o strângere scurtă și una lungă, în funcție de care poți seta, per aplicație, ce să facă. În plus, mai e și contextuală, știe în ce meniu se află și aplică comenzile înregistrate acolo. În Google Maps de exemplu poate face zoom in când strângi scurt și localizarea pe hartă când îl strângi mai lung.

Dacă aplicația nu are funcții predefinite o poți face tu prin intermediul software-ului telefonului. Și chiar funcționează și cu mănuși, noi am testat cu husa groasă în care au venit.

Baterie

Bateria pare la prima vedere mică, 3000 mAh, însă ei spun că au optimizat atât software-ul cât și hardware-ul la nivel maximum, iar alături de QuickCharge 3.0 nu mai ai de ce să îți faci griji. Vom vedea și vom testa.

Preț, aproximativ cât un S8, dar puțin mai ieftin. Hmm, cât S8 sau S8+. Vedem imediat ce apare pe piață.

Să fie frumos, și cu poze:

Ultimele articole

Articole recomandate

34 Comments

  1. La cât a scăzut HTC în ultima perioadă, prețul de 650 lire (văzut pe mai multe site-uri de specialitate) este cam mare. Într-adevăr, HTC a mai scos un telefon super bun, la fel ca și 10-le. Doar că a fost mult prea scump în situația în care sunt taiwanezii. Am avut HTC one M8 și a fost cel mai frumos telefon pe care l-am avut vreodată și nu știu dacă o să-mi schimb părerea prea curând, dar chiar mi-aș dori să-mi iau un HTC nou, fără să dau o avere.
    Până atunci, voi fi fan OnePlus.

  2. Cateva comentarii dupa review-ul scurt facut de voi, negative vs. competitie. (Felicitari pentru drumul pana in Taipei, va alaturati cu succes celor mai buni jurnalisti).

    1. 71.4% screen-to-body ratio, au aratat putina lipsa de interes avand in vedere cu ce s-a prezentat Samsung si ce planifica Apple. Sunt inca multumit de ratio 16:9, insa trebuiau impinse marginile mult mai mult.

    2. Observ ca a disparut acel laser ce ajuta camera principala si voi fi curios cum se comporta fara el.

    3. BT doar 4.2 zic unii jurnalisti, voi ati confirmat 5.0. Ramane de vazut si va fi inca un minus daca va fi echipat doar cu 4.2

    4. Doar 3000 mAh… cam slab chiar si cu 3.0 QC, cine vrea sa fie dependent de prize si PowerBanks

    5. Dimensiunile S8 par a fi mult mai bune pentru one hand use vs HTC u11

    6. Daca tot dam multi bani pe niste sticla, nu putea avea si wireless charging ? Dezamagitor…

    7. Daca tot sunt asa buni prieteni cu Google si le fabrica Pixel, de ce nu ofera competitie catre Samsung Dex cu nimic ?

    Sunt putin dezamagit de faptul ca au lansat ultimii acest flagship si nu rezolva mai multe probleme din trecut, plus ca au avut U ultra si U play ca si „canary”

  3. Salut George,
    Știu ca e cam pe lângă review-ul tău , dar am o întrebare.
    Am un dispozitiv de generație mai veche , IPhone 5s , care rulează IOS 10.1. Acum este disponibil IOS 10.3.2 . Ar fi o alegere bună să-i fac un update ? Mi-e frica să nu-mi încetinească telefonul mai tare , știind că nu ai cale de întoarcere la IOS-ul trecut .
    As fi bucuros dacă aș primi un răspuns .
    Mersi tare mult .

    • Nu aș recomanda. În general da, iPhone-urile vechi merg mult mai greu după update. Apple forțează puțin nota cu aceste update-uri pe motive de securitate, și te forțează apoi pe tine să treci la un telefon mai nou.

  4. E frumos . Cred ca se poate compara cu s 8 pentru ca are unele funcții pe care s 8 nu le are dar și s 8 are funcții plecare HTC nu le are . Asta e părerea mea

  5. Ai uitat sa mentionezi ca vine cu 3 asistenti virtuali: Google Assistant (incorporat), Alexa(printr-un update ulterior) si HTC Sense Assistant.

  6. … deci, WOW! Asta asteptam de la hTC. De acest telefon te intrebam cand ai facut rewiev-ul la U Ultra. Abia astept sa pun mana pe el si poate chiar sa-mi cumpar unul, rosu ca arata demential. Acum sunt curios un sa vad un vesrus cu S8+, cred ca si tu.

  7. La cat de mare e ma asteptam la ceva mai mult… Bateria doar de 3000 de mAh? Spate de sticla, dar fara incarcare wireless? Butoanele alea mici de jos il fac sa semene cu o jucarie… De jack nu au avut loc, nu? Eu cred ca se gasea loc… Marginile sunt cam mari, macar difuzorul e frontal. Toate astea la ~750 de euro? Pass.

  8. In urmatorii 5 ani HTC va fi o firma falimentara. Au scos un telefon care vor cumpara doar 30% din 10 romani. Nimic nou, aceleasi componente de top intr-o carcasa patratoasa tipica telefonului standard. HTC nu evolueaza!

    • Da, HTC dă faliment pentru că românii nu cumpără HTC. Suntem o piaţă enormă pentru ei şi se va cunoaşte că nu o să se cumpere în România. :)))))))))))))

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.