Categorie: Auto

VIDEO Porsche Macan S – drive test & review

Porsche Macan S (2014)

Suntem în iulie și afară-s cam 26 de grade. Aproape frig în luna iulie, încălzire globală. Dincolo de ocean sunt tornade, ploi musonice iar în Constanța a fost de curând un cod roșu. Toate îs legate de poluare, spun cercetătorii.

Și acesta e motivul pentru care azi testăm Porsche MacanS, 3,0L, diesel, v6 și cutie automată cu dublu ambreiaj, PDK. E un pic de blasfemie, dar aici ne duc vremurile. Taxele tot mai mari, benzina mai scumpă, legislația aspră ne împing spre noi extremități inferioare. Și e normal să te comercializezi ca sa poți să trăiești.

Primul sacrificiu făcut de Porsche a fost Cayenne. Toți au comentat, însă fără Cayenne Porsche risca falimentul. Urmează Bentley, Jaguar și Maserati.

Macan este 33% Q5. Adică e mai scump și mai bun. Nu neapărat mai puternic. Însă, chiar dacă e un diesel și chiar dacă e un SUV mai mic, chiar dacă e gândită pentru oraș, e tot un Porsche.

De la butoanele rigide, până la schimbător și volan, pielea de pe bord, direcția, PDK-ul… Toate sunt Porsche. Hai să vedem testul video și o galerie consistentă de fotografii.

Ok, nu ai stabilitatea și performanțele unui 911, dar se simte gena Porsche. Așa că, da, e Porsche domesticit și corcit cu un Collie, dar jumătate e Porsche.

Peste 50 de ani vei auzi de Porsche 911 TurboV (cu v de la VOLT). Până atunci așteptăm 911 TurboD.