Categorie: GADGET

VIDEO Plantronics BackBeat Pro – Cele mai bune căști cu Bluetooth. Punct.

Plantronics-BackBeat-Pro

Plantronics este una din companiile fragede în domeniul căștilor multimedia, și chiar și al headset-urilor Bluetooth pentru care sunt chiar renumiți. Spre deosebire de alții ei chiar au experiență. În trecut Plantronics făcea căști pentru piloții de aviație, lucru care spune mult.

În timp ce ritmul pieței pare impus de  Beats Wireless sau chiar Parrot Zik, aducând în plus funcționalități la care nici nu ne gândeam însă care se dovedesc a fi foarte utile. Pachetul este plăcut gândit iar prezentarea din cutie este făcută să atragă atenția de pe raftul magazinelor. Căștile nu vin cu foarte multe accesorii, un cablu cu microfon pe el pentru smartphone și un cablu de încărcare microUSB, standardul absolut pentru aproape orice dispozitiv cu acumulator.

Căștile sunt destul de mari însă cupele sunt rezonabil de mici pentru un model Over Ear. Sunt destul de grele, 340 de grame nu e de ici de colo însă motivul pentru care au cu 80 de grame mai mult decât alternativa de la beats este autonomia excepțională. Există o mulțime de controale pe acestea și le vom trece pe toate în revistă. Pe cupa dreaptă se află butonul de power, un buton de tip switch cu care nu ai cum să dai greș, controlul de volum care este foarte precis și este sub forma unei rotițe de cauciuc iar pe centrul cupei se află butonul de preluare apeluri și închidere precum și senzorul NFC pentru conectare rapidă. Mai jos, pe aceeași cască se află un buton OpenMic, care odată activat folosește microfoanele de atenuare a zgomotului pentru a permite utilizatorului să audă ce se întâmplă în jurul lui. Mai exact nu mai trebuie să dai căștile jos ca să auzi interlocutorul.

Pe cealaltă cupă se află butonul de pornire sau oprire a sistemului de atenuare activă a zgomotului, și el tot de tip switch, conectorul microUSB pentru încărcare și un jack normal de 3.5 inci. Căștile pot fi folosite și atunci când nu mai au baterie, la fel ca orice alte căști clasice. Butonul central este pentru comenzile de Play/Pause iar rotița are rolul de a trece prin melodiile din playlist.

Autonomia este plusul major cu care vin aceste căști. BackBeat Pro susțin 24 de ore de audiție cu Noise Cancelling și nu mai puțin de 60 de ore cu Noise Cancelling dezactivat. Mai mult, căștile au niște senzori și simt momentul în care sunt pe cap sau când le dai jos. Se reduce automat volumul când le pui pe cap, iar când le pui pe masă melodia se pune automat pe pauză.

Așadar, merită prețul de 1100 Lei la cât se găsesc în magazin? Răspunsul este da, eu le-aș cumpăra într-o clipită. Noise Cancelling-ul este excelent, sunetul este foarte bun iar pleiada de caracteristici și opțiuni cu care vin își justifică foarte bine prețul.