VIDEO – Philips Xenium V526 – Buget mic, baterie mare

Philips_Xenium_V526_Buhnici

Philips Xenium nu este un brand de smartphone-uri de care auzim în fiecare zi. Philips este cunoscut pentru alte dispozitive ca televizoare, electronice și mai mult electrocasnice. Pe ultimul segment sunt cu adevărat cunoscuți. De ce fac și telefoane? Păi nu le fac chiar ei și pentru că există o cerere și pentru acestea, mai ales pentru cele ieftine. Philips are o reputație mai veche decât brand-urile românești și aici sunt cu un pas în față.

Xenium V526 este așadar un smartphone puțin mai deosebit. Are două caracteristici care îl pun în valoare: faptul că este compatibil cu rețelele 4G de la noi din țară, chiar și cu cea de la Digi, și vine cu o baterie sensibil mai mare, 5000 mAh. Aceste două elemente precum și prețul de 1000 lei la liber indică faptul că avem de a face un dispozitiv destinat convorbirilor prelungite, pe care poți naviga pe internet și juca ceva jocuri mai modeste.

Personal nu sunt foarte impresionat de construcție, display sau chiar de restul specificațiilor. Apreciez însă faptul că are slot pentru card microSD, este dual-SIM și are o cameră decentă de 13 Megapixeli. Meniul nu se mișcă exemplar, însă asta poate fi rezolvată destul de ușor. Launcher-ul cu care vine din fabrică este destul de lent. Soluția este un Google Now launcher sau chiar un Aviate de la Yahoo și avem un telefon mai mult decât utilizabil.

Cât despre baterie, ce ar mai fi de spus? Cei 5000 mAh duc la o autonomie de peste 2 zile, chiar și 3, la o utilizare moderată. Cine își va achiziționa acest model nu va avea totuși cerințe prea mari de performanță de la el.

Ultimele articole

Articole recomandate

41 Comments

 1. Mi-am achizitionat si eu acest philips…sfatul meu este sa NU il luati…se blocheaza mereu telefonul,bateria nu e cine stie ce,mi se duce intr-o zi jumate la folosire normala.Camera nu e cine stie ce..Credeam ca daca iau Philips,marca renumita,o sa fiu foarte multumit,dar din pacate n-am fost deloc..foarte slab telefonul..repet,principala lui boala este ca se blocheaza mai mereu la blocare/deblocarea telefonului..il am de 1 saptamana si mi-a facut mai multe probleme decat orice telefon care l-am avut pana acum…

 2. Buna am un telefon philips v526 si nu stiu ce are se tot blocheaza taciul i am dat resetare din fabrica am vz si la altii problema asta dar tot nu sa rezolvat tot scrie despre sistem ce as putea face.Va multumesc

 3. Bună George,
  Am cumpărat acest telefon de la Digi, pentru soțul meu. E total nemulțumit de el. Acumulatorul nu tine atât cât ar fi crezut ca tine, dar asta nu e principala problema a acestui telefon. Problema căreia nu-i dăm de capăt e ca se blochează foarte des, în sensul ca nu se poate răspunde la apeluri…ecranul rămânând negru sau se blochează pur și simplu
  ceasul indicând și ora la care a rămas blocat. iar dacă este sunat în acest timp nici nu primește apelul…la celalalt telefon auzindu-le ca a plecat apelul normal. Ce ne sfătuiește sa facem…pentru ca ma gândesc ca e ceva din soft. Mulțumesc

  • Din păcate nu am avut posibilitatea să îl testez pe termen lung. La mine s-a comportat decent. Verificați dacă a primit între timp un update de software și încercați un reset complet. (Salvați înainte pozele făcute cu el).

 4. Device-ul se încadrează cu succes în categoria „pocnitori”.

  Cumparat in ideea in care ma saturasem pana peste cap sa imi incarc telefonul de 3-4 ori pe zi. Am renunțat la el după 2 săptămâni în favoarea unui windows phone.

  PRO – Cu un cablu dedicat poate înlocui cu succes o baterie externa pentru un alt device.

  CONTRA
  – Bateria nu are capacitatea de 5000. Autonomia este de 1 zi cu toate cele pornite. Economisirea bateriei e alta gogorița.
  – Lag incredibil chiar si la cele mai simple acțiuni (navigare stânga dreapta intre „ecrane” sau prin apps instalate) . Am pus pe el Nova, Aviate si încă 2-3, același rezultat. LAAAAG. Mare. Incredibil de mare. Pe Aviate se bloca de-a dreptul. Am fost tentat in câteva rânduri sa „dau cu el de pământ”
  – Camera este execrabila fata de opțiunile existente pe piața, chiar si cu buget redus.
  – 4G cred ca e desenat. Telefonul se mișcă incredibil de prost pe net, indiferent de provider (am crezut inițial ca e Digi de vina dar nu a fost asa).

  Telefonul este o mare mare mare TEAPA.

 5. Am si eu un philips v526. Nu stiu de unde se poate seta, ca in timpul unei convorbiri, daca mai am un alt apel, sa vad apelul respectiv si eventual sa pot comuta intre cele doua apeluri.
  Multumesc

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.