Categorie: GADGET

VIDEO – Philips Xenium V526 – Buget mic, baterie mare

Philips_Xenium_V526_Buhnici

Philips Xenium nu este un brand de smartphone-uri de care auzim în fiecare zi. Philips este cunoscut pentru alte dispozitive ca televizoare, electronice și mai mult electrocasnice. Pe ultimul segment sunt cu adevărat cunoscuți. De ce fac și telefoane? Păi nu le fac chiar ei și pentru că există o cerere și pentru acestea, mai ales pentru cele ieftine. Philips are o reputație mai veche decât brand-urile românești și aici sunt cu un pas în față.

Xenium V526 este așadar un smartphone puțin mai deosebit. Are două caracteristici care îl pun în valoare: faptul că este compatibil cu rețelele 4G de la noi din țară, chiar și cu cea de la Digi, și vine cu o baterie sensibil mai mare, 5000 mAh. Aceste două elemente precum și prețul de 1000 lei la liber indică faptul că avem de a face un dispozitiv destinat convorbirilor prelungite, pe care poți naviga pe internet și juca ceva jocuri mai modeste.

Personal nu sunt foarte impresionat de construcție, display sau chiar de restul specificațiilor. Apreciez însă faptul că are slot pentru card microSD, este dual-SIM și are o cameră decentă de 13 Megapixeli. Meniul nu se mișcă exemplar, însă asta poate fi rezolvată destul de ușor. Launcher-ul cu care vine din fabrică este destul de lent. Soluția este un Google Now launcher sau chiar un Aviate de la Yahoo și avem un telefon mai mult decât utilizabil.

Cât despre baterie, ce ar mai fi de spus? Cei 5000 mAh duc la o autonomie de peste 2 zile, chiar și 3, la o utilizare moderată. Cine își va achiziționa acest model nu va avea totuși cerințe prea mari de performanță de la el.