Categorie: Auto

VIDEO Peugeot 508 – drive-test de călătorie plăcută

Leul francez mușcă bine din piață cu Peugeot 508, un sedan spațios și confortabil cu o atitudine însă ușor ambivalentă. Nu mai e doar mașina unui șofer ambițios ci ar prefera mai degrabă un manager sau poate un familion în spate. Se descurcă bine în oraș, dar preferă drumul lung. Te îndeamnă să o mai și calci, cât să pui cei 140 de cai la treabă, dar te va trage de hățuri cu ESP-ul la primul viraj luat cu curaj. Așa că mai bine îți asumi rolul de tătic pe o canapea franțuzească dotată cu roți și te bucuri de priveliște.

Ca să te convingă mai repede, Peugeot a lăsat întotdeauna la preț. Au promoții mai tot timpul și sigur găsești o ofertă bună mai ales toamna. Atenție la service, pentru că piesele lor sunt de obicei scumpe, ca de altfel la toate mărcile franceze. Și încă ceva, nici mecanicii nu mai sunt cei mai buni prin reprezentanțe. Nu se întâmplă la Peugeot, ci în toată industria. Meșterii cu adevărat buni nu stau la leafa de 2, 3 sau 4.000 de lei. Își deschid ateliere și se fac ei șefi.

În fine, motorul este o bijuterie în buna tradiție Peugeot. Apreciez cu aplauze că în loc să dopeze un propulsor de 1,6 cu o turbină babană, au ”sub-clockat” un 2.0HDI la 140 de cai putere. Se putea scoate mai multă putere, chiar 200 de cai putere, dar ar fi sacrificat consumul și cuplul care de altfel e cel mai util pentru demarajele dese. Așa au ținut jos și emisiile de nivel Euro5 pentru o taxă mică.

Dacă ți-a plăcut testul, nu uita să dai like, tweet și +1.