VIDEO Peugeot 308 – Lé Star Trek

peugeot

Francezii au inventat taxiul, vaporul cu aburi, automobilul, transplantul de față, vaccinul TBC, parașuta, submarinul, scuterul și vaccinul anti-rabic.

Vezi vreo legătură între ele?

Toate sunt folosite și acum. De miliarde de oameni, cu succes, zilnic. Funcționează ireproșabil.

Acum, eu nu înțeleg ce-a fost în capul lor să reinventeze bordul. Asta era treaba celor de la Citroen. Dar, nici ei nu ar fi făcut-o mai bine.

Noul bord de la Peugeot este, pe cât de simplist, pe atât de captivant. E ciudat! În sensul bun. Mai puțin climatizarea pe care o controlezi de pe ecran. Dar, e ceva ce o să regăsim pe toate mașinile în viitorul apropiat.

La drum lung stă bine, nu ai ruliu pronunțat în curbe si este o mașină bine echilibrată. În oraș, e confortabilă și face față momentelor în care te grăbești spre serviciu.

Motoarele le știm deja, cu diesel nu vei da greș. Și cei mai mulți asta vor alege.

Ultimele articole

Articole recomandate

98 Comments

 1. Salut,

  Am o intrebare:
  De ce preturile sunt mai mici in Romania decat in Franta? Am intrat pe site-ul lor si este diferenta de ~4000 euro. Imi vine ca raspuns puterea de cumparare dar exista cumva posibilitatea ca pentru aceeasi masina cu acelasi nivel de echipare sa se foloseasca piese cumva mai proaste (pt Ro) din punct de vedere calitativ (tocmai pentru a putea micsora pretul)? Am tot citit dezbateri pe acest subiect, majoritatea mi se par irelevante dar totusi ma intreb ce se intampla. Daca aveti cumva niste informatii, m-ar ajuta sa stiu. Planuiesc sa cumpar acest nou 308 (in ochii mei este exceptional) si imi pun tot felul de intrebari printre care asta.

  Mersi si toate cele bune.

 2. Personal cred ca tine strict de piata unde se comercializeaza (in functie de cum se vinde masina in tara respectiva).
  Ca si exemplu un 308 Active 1.6 HDi de 92 CP are ca si pret de pornire(preturile afisate pe siturile peugeot din tara respectiva folosind cofiguratorul):
  Franta 23300 Eur
  Germania 21980 Eur
  Polonia 18017 Eur (75700 PLN)
  Bulgaria 18550 Eur
  Romania 18574 Eur
  Asa din cate am vazut nu sunt diferente la echipare.
  Oricum astea sunt preturile de lista, nu sunt preturile cu care se comercializeaza cu adevarat masina. Asa si la noi avem reducere de cand s-a lansat masina pentru a o face cat mai atractiva din punct de vedere financiar pe piata din Romania.

 3. Intr-adevar, împreuna cu Honda Civic, noul Peugeot 308 împarte locul 1 pentru cel mai mare portbagaj la clasa compacta. Cred ca George nu mai văzuse de mult un portbagaj de compacta si din lipsa de termen de comparație, i s-a părut mic :D

 4. Puterea de cumpărare este singurul răspuns la întrebarea asta. Locuiesc in Belgia si, cochetand cu noul 308, am observat si eu discrepanta de chiar 5000 de euro între prețurile din Romania si cele de aici. Am întrebat la dealer, care foarte simpatic mi-a răspuns ca întotdeauna trebuie sa te mulezi pe situatii date daca vrei sa supravietuiesti si ca nu se pune problema de Diferențe la asamblare. Din același motiv in Romania exista in oferta motorizări cu puteri pe care aici nu sunt.

 5. Salut,George,

  Ce parere ai despre farurile full LED de pe echiparea de varf a 308-ului? Vreau sa stiu daca lumineaza bine si daca-s mai bune decat cele pe xenon.

  Multumesc

 6. Este logic ca pretul unui produs spune totul despre acesta. Mai este vorba intr-adevar si de puterea de cumparare a unei piete pentru un anumit produs. Oricum pentru pietele emergente cum este si piata din Romanica, ajung numai produse cu erori de fabricatie peste 0, de aici si pretul.Produsele cu erori sau defecte de fabricatie 0 sunt livrate numai pe piata tarilor dezvoltate, adica occident, restul ajung in Ro, America de Sud, etc…De ce o masina SH adusa de afara chiar rulata cu multi km la bord, nu se defecteaza asa rar sau spre deloc in comparatie cu o masina noua aceeasi marca fabricata pentru Romania?

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.