Categorie: Auto

VIDEO – Pârâul Rece de la volan cu GoPro Hero2

DN73A, nume de cod pentru drumul meu preferat. Sute de ture dus-întors pe serpentinele de la Pârâul Rece m-au transformat din fan în dependent de sprintul în coastă. Pe acolo vin spre casă și număr ultimele minute până intru pe poarta părintească și tot pe acolo plec la drum spre casă și număr minutele până intru în coloana de pe DN1, la Predeal. Și cum a nins ca în povești peste weekend, am prins ocazia perfectă să pun la treabă noua intrare în arsenalul blogului, GoPro Hero2.

BONUS un timelapse de la Râșnov la Ploiești

Mențiuni tehnice:
– filmarea s-a făcut în limitele vitezei legale.
– nu am făcut depășiri care să preseze șoferii din față. Senzația de șofat extrem este dată de setarea camerei în mod ”narrow” adică în loc de setarea obișnuită ”wide”. Transfocarea este puțin mai spre în față (în română simplă) iar mașinile par mai aproape decât sunt în realitate.
– nu îmi asum niciodată riscuri inutile nici măcar pe un astfel de traseu pe care am condus de sute de ori și în astfel de condiții de trafic.
– e adevărat că am tăiat unele curbe mai larg (peste linia continuă) pentru că drumul era liber tocmai ca să nu solicit nici măcar o secundă sistemul de stabilitate al mașinii pe un drum umed. Așadar nu am derapat nici o secundă pe serpentine, deși erau -3 grade Celsius.
– nu poți face sport cu un diesel de 1.800 cmc și 109 cai putere pus pe un Mercedes B-Klasse. E o familistă cuminte fără veleități sportive. Centrul de greutate este relativ sus și spre în față datorită motorului, iar spatele este ușor. Tendința supraviratorie este cumințită într-o situație limită doar de electronică. Eu nu mă bazez însă niciodată pe ESP.
– nu poți face sport când mai ocolești și câteva gropi noi apărute de la gheață și sare.
– recunosc că o mai calc uneori pe acest traseu dar vara, la altfel de ore și cu ALTFEL de mașini. Vezi, Honda Civic TypeR sau BMW 335i coupe. Vorbim despre mașini nu doar mai puternice ci mai pregătite pentru coastă. Suspensii mai tari, direcție mai precisă, frâne mai bune, echilibru mai bun al caroseriei, anvelope cu profil de viteză încălzite corespunzător etc.