Categorie: GADGET

VIDEO – Panasonic HC-VX980 – Camera video pentru tătici, și mămici

Panasonic_HC-VX-980_Camera_Video_4K_review_buhnici

Recunosc, sunt mai nou obsedat de 4K. Știu însă că nu sunt singurul și ai căutat și tu deja un televizor sau o cameră de filmat 4K. Cel puțin una.

Ei bine, dacă ești tătic, mămică sau doar un pasionat care nu vrea să arunce cu banii pe echipamente de filmare am testat azi o cameră video de acest gen. E mică, ușoară ca să nu îți obosească mâna și are chiar și stabilizare optică. Poți uita așadar de trepied, cel puțin în vacanțele cu familia.

Mai am de recunoscut un lucru, mi-a dat puțin bătăi de cap, mai ales din cauza meniului. Aici e și vina mea, sunt mai exigent și sunt obișnuit să folosesc aparate ceva mai avansate. Touchscreen-ul pe un aparat foto sau video nu m-a încântat niciodată. E doar părerea mea.

Pentru un începător în ale filmatului e totuși mai bine așa. Te obișnuiești cu funcțiile și oricum dacă ai ratat un moment, camera înregistrează tot timpul într-o memorie volatilă, câteva secunde în avans.

M-a suprins însă capitolul conectivitate, mai ales cea Wi-Fi. Poți transmite pe cameră înregistrarea în timp real de pe un smarpthone. Așa prinzi atât ce filmezi cu camera cât și reacțiile tale în același timp. Bine de știut pentru viitorii vlog-eri, pe care îi încurajez să se apuce cât mai repede de treabă.

Nici nu e foarte scumpă. Pentru ce oferă, 3400 lei mi se pare o sumă decentă. Unde mai pui că ajungem imediat în jumătatea aceea a anului în care magazinele se luptă pentru atenția voastră.

Videoclip-ul de mai jos este filmat integral cu Panasonic VX980.