Categorie: GADGET

VIDEO – Oukitel K4000 – Un chinez iute ca gândul

Oukitel_K4000

Am zis asta de multe ori: nu o să testez telefoane chinezești. Nu am de ce, știu deja că se mișcă greu, se dezmembrează repede și mai sunt și grele pe deasupra. Ei bine, Oukitel K4000 m-a făcut să mă răzgândesc, și nu pentru că ar fi ușor, ci probabil că după 3999 de versiuni au venit și chinezii cu un telefon bun. Nu mă refer aici doar la Oukitel, care este totuși reprezentativ pentru cât de departe a ajuns tehnologia.

Dovada e clară, chinezii pot copia orice, și o fac și bine. Nu toți. Doar unii. Și doar când își propun asta.

La prima vedere arată ca un smartphone. E destul de greu însă au înghesuit acolo o baterie de 4000 mAh, deci se justifică. În al doilea rând, e foarte rezistent. Producătorii fac o serie de afirmații ”interesante”. Poți sparge până la 600 de nuci cu ecranul, sau poți chiar să bați cuie cu el. Nu mai spun nimic de clasicul test cu ciocanul. Mai mult, pe unele site-uri unde se vinde, e recomandat și ca armă albă, pentru autoapărare desigur.

Cel mai interesant lucru mi s-a părut însă viteza sistemului de operare. La capitolul configurație are un procesor cu 4 nuclee la 1 GHz, însă vine cu 2 GB RAM, iar asta îl ajută foarte mult.

Apropo, ca să îți faci o idee de ce sunt așa de surprins, telefonul costă doar 109 dolari. Adică undeva la 550 lei dacă îl cumperi din China, probabil cu taxele aferente. S-ar putea să plătești TVA-ul pentru el, dacă nu ți-l trimite sub formă de cadou, și dacă se strică va trebui să îl trimiți înapoi. Nu vei ști cu siguranță dacă se mai intoarce.

Revenind la sistemul de operare, Android-ul 5.1 cu care vine este foarte curat. Nu are nici un fel de software ci doar un skin ce poate fi înlocuit ușor, sau îi poți pune un Google Launcher și va semăna și mai mult cu Nexus.

Voi ce părere aveți? Aștept să o aud în comentarii, mai ales că până acum, telefoanele cu Android la 500 lei nu erau chiar o recomandare bună. Pentru nimeni.