VIDEO – DJI OSMO – Cea mai tare jucărie pentru amatorii de video

00003.MTS.14_16_38_17.Still002

Îmi plac jucăriile și asta nu mai e un secret. Acest DJI Osmo l-am văzut într-o deplasare acum ceva vreme, la un argentinian foarte mândru. Eram invidios pe imaginea extrem de stabilă a materialului filmat și mă uitam cu coada ochiului la cameramanul meu care avea pe umeri vreo 20 de kilograme de electronică și filma ”doar” FullHD. Prin comparație, Osmo filmează 4K.

Sigur, nu se compară o cameră de televiziune însă totuși, este o jucărie pe care mi-am dorit-o mult.

Pentru cei care un știu despre ce vorbesc, DJI Osmo este un stabilizator electronic de imagine cu  tot cu o cameră mică ce filmează 4K. Este ușor, versatil, bine construit, util, chiar este un gadget frumos care te ajută să obții o imagine bună în aproape orice fel de condiții. Eu îl folosesc atât la filmări personale și în ultima vreme și la review-urile auto. Parcă încep să depind puțin de el.

Bateria nu ține prea mult e drept, de aceea mai am încă două suplimentare. Dacă afară e destul de cald rezistă vreo 45-55 de minute, dacă e frig, mai mult de 30 minute nu prea ai șanse să filmezi. Camera video are și un ventilator ce poate deveni deranjant dacă vrei să filmezi ceva cu sunet. Chiar și așa, va trebui să folosești un microfon suplimentar pentru că Osmo nu are unul inclus.

E multă electronică la interior e drept, de aceea e și nevoie de un ventilator, însă sper ca la următorul model să rezolve această problemă. Vom vedea.

Clipul de mai jos reprezintă un test de filmare cu OSMO. Ziua în amiaza mare orice cameră filmează bine și pe Auto. Adevăratul test este noapte sau la interior, când lumina este aproape inexistentă. Mai jos vedeți cum s-a comportat la -3 grade, pe timp de noapte, în mișcare. Click pe 4K.

DJI Osmo și accesorii, la Westbuy.ro

Ultimele articole

Articole recomandate

29 Comments

 1. Salut George!
  Te rog să mă ajuți deoarece am o dilemă. Ce îmi recomanzi să folosesc pentru foto/video în vacanțe?
  Eu inclin intre: dji osmo, DSLR sau Go Pro.
  Care este recomandarea ta în categoria aceasta de preț?
  Mulțumesc!

  • Depinde ce vrei să faci și dacă vrei să cari un DSLR cu tine. Osmo e mai pretențios, nu l-aș folosi ca o cameră principală iar GoPro e pentru sport, pus pe mașină, bicicletă, etc. DSLR-ul are imaginea cea mai bună dar e și cel mai greu și mai mare. Sincer, în vacanțe eu folosesc doar telefonul de ceva vreme, și pentru mine e suficient.

 2. Salut George.
  Sunt foarte hotarat sa-mi cumpar o jucarie de acest gen. Dupa aceasta prezentare a ta a mai aparut urmasul si (cred eu) mai performantul DJI Osmo+, dar si un concurent, Removu K1. Voiam sa te intreb ce stii despre ele si daca vei face o prezentare si despre ele sau o comparatie.
  Multumesc mult.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.