Categorie: GADGET

VIDEO Onkyo IE-HF300(S) – Probabil cele mai bune căști In-Ear de 100 Euro

ONKYO-IE-HF300(S)

Nu sunt multe căștile care mă impresionează și asta pentru că îmi plac foarte mult aceste gadget-uri și le consider vitale pentru multe din activitățile mele. Ai nevoie de căști dacă vrei să supraviețuiești într-o lume atât de agitată. Când vine vorba despre căștile In-Ear, cele care îți invadează spațiul personal al urechii destul de agresiv există cu siguranță două tabere, cei care le îndrăgesc ca fiind discrete și practice datorită dimensiunii reduse și cei care se simt foarte agasați de dopul care îți violează canalul urechii.

Onkyo IE-HF300(S) sunt mai mult un hibrid, o combinație de căști de tip clasic, cele care stau în extremitatea urechii și cele de tip dop. Combinația este una destul de bună dar nu a fost creată pentru a mulțumi niciuna din taberele mai sus menționate ci pentru a rezolva o serie de probleme tehnice legate de dimensiuni. Știm cu toții că sunetul este cu atât mai bun cu cât dimensiunea difuzorului este mai mare. În medie, căștile obișnuite In-Ear au un difuzor de 10 mm sau mai mic. Cele de la Onkyo dețin un difuzor de 14.3 mm, implicit mai puternic decât media.

Audiofilii sunt sigur că au auzit de Onkyo, pentru restul există Google dacă doriți să vă documentați mai in detaliu. Onkyo este unul din marii producători japonezi de amplificatoare, stații audio și procesoare de sunet iar IE-HF300(S) reprezintă prima lor incursiune în domeniul căștilor In-Ear.

În cutie regăsim o husă de transport și protecție, rigidă, bine gândită, și nu mai puțin de 4 seturi de adaptoare de silicon, SS, S, M și L, pentru o mai bună compatibilitatea cu urechea unică a fiecăruia dintre noi. Cablul este detașabil și funcționează pe un standard folosit de producătorii de sisteme audio. Se prinde însă foarte bine de cască și se și rotește ușor. Astfel îl putem schimba dacă se strică și nici nu ne smulge casca din ureche dacă se răsucește în folosire. Mufa este la 90 de grade și are și un sistem de protecție pentru a nu forța prinderea cablului de ea. Fiind vorba de căști pentru smartphone există pe fir și un microfon de bună calitate pentru convorbiri.

Revenind la căști, chiar dacă par mari la început, dacă ai ales adaptorul de silicon potrivit observăm că stau destul de bine în ureche. Sunetul este cald, complex și puternic. Dimensiunea difuzorului se face simțită atunci când ridic volumul player-ului și nu distorzionează absolut deloc, chiar și atunci când le conectezi la un amplificator de căști, capabil să ofere un volum superior unui smartphone sau PC. Ca fidelitate depășește aproape orice model de căști, chiar și Sennheiser Momentum In-Ear, model pe care îl apreciez destul de mult.

Prețul acestora este de aproximativ 500 de lei și pot să spun că reprezintă o alegere înțeleaptă atât din punct de vedere funcționalitate cât și calitate a sunetului. Pentru mai multe detalii și imagini ale acestor bijuterii japoneze, review-ul video este mai jos.