VIDEO – Olympus OM-D E-M5 Mark II – Impresionant, de mic!

Olympus_OM-D_E-M5_Mark II_Review_Buhnici

E mic, însă asta nu înseamnă că se lasă mai prejos. Nici măcar față de competiția lui de la categoria grea. Mă refer aici desigur, la aparatele DSLR. Acum ceva vreme exista o dispută aprinsă între posesorii de DSLR și cei care îmbrățișau conceptul de aparate mirrorless, apărute atunci. Câțiva ani mai târziu acea dispută deja nu mai contează. Preferăm aparate mici, compacte dar și performante, iar cele ca Olympus OM-D E-M5 Mark II vin cu ceva în plus: design-ul retro ce vine tocmai de la primele aparate Olympus pe film. 

Au păstrat cât se poate de mult carcasa primelor modele și au îngrămădit la interior un procesor de imagine foarte bun, un senzor mai mult decât interesant și chiar și o stabilizare electronică pe mai multe axe. Îți spun, este incredibil cum se mișcă senzorul și compensează mai mult decât tremuratul mâinii. Poți face chiar și un pan (o mișcare pe orizontală) din mână, fără sî te mai gândești la un trepied.

Te întrebi de obiective? Sunt multe, foarte multe. Unele mai scumpe și decât aparatul în sine, dovada cel cu care vine la pachet. Am fost atent da, chiar atât costă, însă sticla este de cea mai bună calitate și cu siguranță te va impresiona. Mie mi-a plăcut, și l-aș prefera întotdeauna chiar și în fața 6D-ului care deja și-a găsit loc în inima mea. Și în geanta cu echipamente de filmare desigur.

Mai jos găsiți o galerie de imagini realizate cu acest aparat. Fotografiile sunt în format și la dimensiunile originale ca să vă puteți face o impresie despre calitatea aparatului și a lentilelor. Clip-ul demo nu are nici un fel de modificări sau corecții, și da, stabilizarea este atât de bună.

GALERIE FOTO OLYMPUS OM-D E-M5 MARK II


Ultimele articole

Articole recomandate

2 Comments

  1. George camera asta nu are deloc rolling shutter oricît de repede faci panning în film, poţi spune cîte ceva despre efectul ăsta nedorit la camerele foto şi de filmat deasemenea? Merci

    • Rolling shutter se manifestă în mai multe feluri și afectează imaginea doar în anumite situații. Elicea unui elicopter, o mașină rapidă, o trecere foarte rapidă cu camera pe orizontală. Noi nu am testat-o în astfel de condiții și în situațiile respective și o cameră de 4000 de euro are acest efect. Aici ai o demonstrație relevantă legată de cum se manifestă: https://www.youtube.com/watch?v=6LzaPARy3uA

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.