Categorie: GADGET

VIDEO – Noul Apple iPad! Sau iPad3! Sau iPad HD! Sau iPad2 Killer!

Noul iPad de la Apple trebuia să reinventeze tableta și să dea planeta pe spate. Așa cum ultimul iPhone trebuia să fie un 5 și nu un 4S. Noul iPad este însă din păcate doar un iPad 2S deși este denumit un Apple iPad de generația a treia (third generation iPad). Nu are tixeli, adică pixeli tactili. Nu are holograme. Nu are tastatură laser. Nu are ecran pe toată suprafața, așa că randările și visele animatorilor au rămas doar încercări menite să ațâțe imaginația noastră. Cu toate acestea noua ”iScândură” este un gadget revoluționar prin ce nu vezi de la distanță.

Să le luăm pe rând pe cele mai importante:

Retina display, acesta este cel mai spectaculos atu al iPad-ului și cel care îl va face pe mai departe jucăria preferată a preșcolarilor de toate vârstele. Rezoluția pusă pe un device mobil e fabuloasă.
2048 x 1536 pixeli la 264 pixeli per inci (ppi)
Ecran oleofobic
9.7-inch (diagonal) LED-backlit glossy widescreen Multi-Touch display cu tehnologie IPS
Așadar, iPad păstrează aceeași formă (form-factor) iar asta nu este neapărat rău. Același conector și aceleași măsuri înseamnă că accesoriile actuale vor fi la fel de utile.

Procesorul A5X este un dual core dar procesorul grafic este cu patru nuclee iar Apple susține că bate Tegra3. Abia aștept testele pe benchmark-uri.

Noul iPad va funcționa și pe rețele 4G dar și pe toate rețelele 3G globale. Va zbârnâi spre exemplu în rețeaua Orange pe HSPA+ cu viteze de până la 21Mbps. Așadar vei putea vedea filme HD live pe internet, în teorie.

O veste excelentă este scăderea prețului la iPad2 la 399USD în varianta de 16Gb cu WiFi.

O mare bilă ALBĂ pentru Apple. Pentru prima dată, România este în valul doi de lansare. Noul iPad va ajunge la noi din 23 martie la o săptămână după scoaterea la vânzare pe primele piețe – SUA, Canada, UK, Japonia, Franța, Germania.

Toate specificațiile tehnice aici.

VIDEO cu întreg evenimentul de lansare realizat de Apple este disponibil integral aici.