VIDEO – Noua Skoda Octavia Tour 2011

Nu vine cu nimic nou, nimic inovator, doar două capace de oglinzi nevopsite. În ton cu tendinţa pornită chiar de ei, modelul pre-facelift devine Skoda Octavia Tour. Lista cu motorizări este lungă şi cuprinde fix două unităţi: una de 1.4 ce dezvoltă 80cp şi cealaltă de 1.6 cu 102cp, ambele pe benzină. Noua Octavia Tour va avea în dotarea standard, printre altele, airbaguri pentru şofer şi pasager, ABS, servodirecţie, computer de bord, Radio-CD cu patru difuzoare, oglinzi electrice şi încălzite, închidere centralizată, discuri frână faţă-spate.

Dotările de siguranţă sunt sărăcăcioase. ABS cu toată suita de acronime indescifrabile: EBV, MSR, ASR si MBA, sistem de întrerupere al combustibilului în caz de accident şi un sistem de aprindere automată a avariilor în cazul unei frânări bruşte, similar cu ce găsim la Renault sau BMW.

Faţă de concurentul direct, Opel Astra Classic III, Octavia Tour are un preţ de pornire mai mic, dar este mai bine echipat în dotarea standard, spre deosebire de Opel, vine cu AC, Radio CD şi computer de bord.

Ambele modele sunt trecute de vârsta adolescenţei, şi au demonstrat că sunt maşini fiabile şi de încredere, aşa că alegerea uneia dintre ele ţine mai mult de gusturi decât de chibzuinţă. Octavia bate însă la spaţiu interior, Astra la confort în timpul drumurilor lungi.

Preţul de pornire pentru modelul 1.4 şi 80cp este de 11.496€ cu TVA inclus, cu dotările standard menţionate mai sus.

blogger partener: Marian Andrei

Ultimele articole

Articolul precedent
Articolul următor

Articole recomandate

37 Comments

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.