VIDEO Nissan Micra – drivetest și review cu o mașinuță puțin ambițioasă

Nissan Micra (www.buhnici.ro)_01

Fără nicio îndoială, noua generație de Nissan Micra, a patra, nu este una dintre cele mai căutate mașini din clasa ei. Testele comparative ale marilor reviste nu sunt niciodată blânde cu pretendentele, iar Micra nu este niciodată în topurile lor – de cele mai multe ori este modelul codaș. Asta nu înseamnă însă că modelul produs exclusiv în India, Tailanda, China, Indonezia sau Mexic, dar menit să fie și pe gustul europenilor, este lipsit de calități. Acestea există, însă nu sunt la fel de ușor vizibile ca la multe dintre competitoarele ei – trebuie să mergi cu mașina, să nu o judeci fără să o cunoști măcar puțin și să-i înțelegi contextul.

Nissan Micra (www.buhnici.ro)_14

Avantajele principale ale acestui nou model de Micra, ce a primit și un facelift recent, sunt ușurința cu care se conduce, vizibilitatea excelentă în toate direcțiile, inclusiv în spate și nu în ultimul rând prețul de achiziție ceva mai scăzut decât celelalte mașini din clasă. Probabil problema sa principală rămâne cea de percepție și imagine. În timp ce modelul comparabil de mulți alți producători are un vârf de gamă cu veleități serioase de hot hatch (vezi Renault Clio, VW Polo, Peugeot 208, Ford Fiesta sau Fiat Punto), cea mai puternică Micra pe care ți-o poți cumpăra în România are 80 cp, dint-un motor de 1.2 benzină.

Nissan Micra (www.buhnici.ro)_18

Calitatea plasticululi de la interior ar mai fi un alt minus notabil, la fel și ergonomia, ținând cont că rivale care nu au nicio legătură cu sectorul premium o bat fără drept de apel la acest capitol. Chiar dacă nu îți cumperi ­varianta hot hatch a unei mașini de oraș, este totuși un gând plăcut să știi că există una care e aproximativ la fel ca a ta dar are 200 cp, suspensie coborâtă, un body kit umflat sau o evacuare zgomotoasă. Să vedem mai bine testul și revenim cu concluzii și o galerie foto consistentă.

Modelul cu care se prezintă astăzi Nissan este unul mediocru prin excelență, cu câteva calități ce-l fac suportabil, acceptabil dar nimic mai mult. Poate au crezut că prin producerea modelului în afara Japoniei, scăderea costurilor de producție și implicit a prețului de achiziție vor face Micra un model atractiv, mai ales în climatul de austeritate europeană din perioada când a fost introdus, însă după cum o arată cifrele de vânzări din Europa, au ratat ținta cu mult. Nissan are la dispoziție expertiza departamentului său de motorsport numit NISMO, departament ce deja s-a ocupat de transformarea a câtorva modele de serie ale producătorului, acestea fiind bine primite de către presa internațională și public. Așteptăm Micra NISMO pentru a putea lua modelul mai în serios, nu numai noi, ci și restul posibililor cumpărători din țară.

Ultimele articole

Articole recomandate

48 Comments

  1. Am testat-o. Cred ca-i faci o nedreptate George, spunand pretul maximal :). Calitatea primordiala a masinilor astora e anduranta si practicalitatea, re-cunoscuta in Vest si-n special in UK. Acenta (varianta de echipare peste baza, a doua) este suficient dotata si vine la un pret de 12.750€, eu spun ca merita. N-am sa inteleg niciodata terminologia de genul „masina de fete”, refuz cu obstinenta sa acord credit unei exprimari de genul :). Sunt mandru posesor de Micra K11 in patru usi, are douazeci de ani si un numar impresionant de kilometri, si nu imi face nicio problema. Unul din motivele pentru care (banuiesc) nu folosesc motorasele TCe este ca nu se pot baza decat pe productia proprie pentru a asigura termenele de valabilitate a motoarelor din casa (impresionante dealtfel). Despre interior, cine sta sa ciocanesca plasticele toata ziua? E suficient sa fie aspectuoase si rezistente la zgarieturi, restul e moft. Micra este o bijuterie, pentru ambele sexe, si o recomand tuturor celor care nu sunt patrunsi de dragostea neaosa pentru teutone.

  2. Sunt K13 prefacelift (2011/2013) la pretul acela de „oferta speciala” – lichidare de stoc. Facelift-ul mai mult decat decent e varianta 1.2 80cp Acenta la 12.750 de euro.

  3. Salut George …doresc un sfat in achiziționarea unei mașini pana in 5000€.sunt pusti am 20 de ani …îmi doresc ceva care poate sa atragă si atenția …îmi place foarte mult golf v dar cred ca sunt prea multe …ce motorizare m ai sfatui tinand cont ca de combustibil asi avea in jur de 250 lei lunar …mersi anticipat

  4. Asteptam un test si cu nissan qashqai 2014 1,6 diesel transmisie manuala Tekna, cea mai potrivita masina pt Ro intr-un buget de aproximativ 30K in opinia mea.

  5. Am condus un Nissan Micra o saptamana,am avut-o ca masina de schimb cat timp masina mea(dintr-o clasa superioara) era in reparatie.Habar nu am ce motor avea, era benzinara,cutie automata iar geamurile erau electrice.Nu am reusit sa imi gasesc pozitia ideala la volan,ma simteam inghesuit,nu ma vedeam conducand-o sute de kilometri.Am fost placut surprins pe autostrada,cand 3 adulti si 2 copii in masina nu au pus probleme motorului sa ma aduca relativ repede la 130 km/h.Nu am reusit sa deslusesc modul de folosire a regulatorului de viteze,ma refeream in gesturi la masina mea si logica aceasta nu functiona in Micra.La masini de genul acesta mereu exista reactia „de banii astia imi iau nustiucaremodel„ Reactie mai mult sau mai putin indreptatita,depinde de unghiul din care privesti.

  6. Salut. Eu am Micra k13(2012), de fapt sotia. Este super tare jucaria. Extrem de manevrabila,fasneata si cu un consum conform b.c. nesimtit de mic- 8 urban,5 extra. Interiorul este marele minus, probabil cel mai slab de pe piata.Adevarul e ca a costat 8300 de noua acum 2 ani cand a avut reducere de 3500 datorita faptului ca era fabricata in 2011. Am dat si 3 tichete, banii platiti efectiv fiind aprox 6000. Consider ca a fost cea mai buna achizitie auto posibila chiar si in varianta de baza de la catr lipsesc doar oglinzile electrice. Este o masina placuta si destul de chic mai ales portocalie cum are sotia. Dar mi se pare scumpa chiar si in varianta de baza. N-ar fi fost niciodata o optiune daca nu era reducerea descrisa mai sus

  7. Te incurci in detalii! Geamuri electrice pe spate? Asta te deranjeaza? Ce, esti copil? E irelevant. De cate ori ai deschis tu geamurile pe spate, sofer fiind? Chiar consideri ca valoarea unui automobil consta in faptul ca are geamuri electrice spate? WOW!!!

  8. Butonul ala cu P nu iti parcheaza masina singura, ci doar iti masoara locul de parcare si te anunta daca ai loc sau nu. Cand testezi si un DS3 ? Ma tenteaza.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.