VIDEO Nissan Micra – drivetest și review cu o mașinuță puțin ambițioasă

Nissan Micra (www.buhnici.ro)_01

Fără nicio îndoială, noua generație de Nissan Micra, a patra, nu este una dintre cele mai căutate mașini din clasa ei. Testele comparative ale marilor reviste nu sunt niciodată blânde cu pretendentele, iar Micra nu este niciodată în topurile lor – de cele mai multe ori este modelul codaș. Asta nu înseamnă însă că modelul produs exclusiv în India, Tailanda, China, Indonezia sau Mexic, dar menit să fie și pe gustul europenilor, este lipsit de calități. Acestea există, însă nu sunt la fel de ușor vizibile ca la multe dintre competitoarele ei – trebuie să mergi cu mașina, să nu o judeci fără să o cunoști măcar puțin și să-i înțelegi contextul.

Nissan Micra (www.buhnici.ro)_14

Avantajele principale ale acestui nou model de Micra, ce a primit și un facelift recent, sunt ușurința cu care se conduce, vizibilitatea excelentă în toate direcțiile, inclusiv în spate și nu în ultimul rând prețul de achiziție ceva mai scăzut decât celelalte mașini din clasă. Probabil problema sa principală rămâne cea de percepție și imagine. În timp ce modelul comparabil de mulți alți producători are un vârf de gamă cu veleități serioase de hot hatch (vezi Renault Clio, VW Polo, Peugeot 208, Ford Fiesta sau Fiat Punto), cea mai puternică Micra pe care ți-o poți cumpăra în România are 80 cp, dint-un motor de 1.2 benzină.

Nissan Micra (www.buhnici.ro)_18

Calitatea plasticululi de la interior ar mai fi un alt minus notabil, la fel și ergonomia, ținând cont că rivale care nu au nicio legătură cu sectorul premium o bat fără drept de apel la acest capitol. Chiar dacă nu îți cumperi ­varianta hot hatch a unei mașini de oraș, este totuși un gând plăcut să știi că există una care e aproximativ la fel ca a ta dar are 200 cp, suspensie coborâtă, un body kit umflat sau o evacuare zgomotoasă. Să vedem mai bine testul și revenim cu concluzii și o galerie foto consistentă.

Modelul cu care se prezintă astăzi Nissan este unul mediocru prin excelență, cu câteva calități ce-l fac suportabil, acceptabil dar nimic mai mult. Poate au crezut că prin producerea modelului în afara Japoniei, scăderea costurilor de producție și implicit a prețului de achiziție vor face Micra un model atractiv, mai ales în climatul de austeritate europeană din perioada când a fost introdus, însă după cum o arată cifrele de vânzări din Europa, au ratat ținta cu mult. Nissan are la dispoziție expertiza departamentului său de motorsport numit NISMO, departament ce deja s-a ocupat de transformarea a câtorva modele de serie ale producătorului, acestea fiind bine primite de către presa internațională și public. Așteptăm Micra NISMO pentru a putea lua modelul mai în serios, nu numai noi, ci și restul posibililor cumpărători din țară.

Ultimele articole

Articole recomandate

48 Comments

 1. 18.000 de euro…uite ce poti cumpara de 18.000 de euro :
  Skoda Octavia 1.6 TDI Ambition 90 cp – 18.020 euro
  VW Golf 1.2 TSI Comfortline 110 cp – 17.600 euro
  Renault Megane 1.5 DCI 90 cp – 16.000 euro
  Ford Focus 1.5 EcoBoost 150 cp – 17.750 euro
  Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE 90 cp – 11.000 euro
  Kia Cee’d 1.6gdi City – 16.900 euro
  Opel Astra 1.4 echipare Enjoy 100 cp – 15.950 euro
  Seat Leon Style 1.2 tsi 110 cp Start/Stop – 17.200 euro

  ….sau o Nissan Micra

  Nici macar nu ma obosesc sa configurez masini din clasa din care face parte Micra

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.