VIDEO Ce înseamnă IPS, tehnologia pentru monitoare și cum setezi un monitor pentru office, gaming, photo sau filme.

141215 LG 23MP75

Sunt sigur că ați auzit de IPS. Această notație se află probabil pe aproape toate specificațiile monitoarelor LCD, televizoarelor și chiar și telefoanelor mobile. Nu, nu este doar o notație de merketing așa cum sunt multe altele ci reprezintă inițialele unei tehnologii de fabricare a panourilor LCD. Aceasta vine de la In Plane Switching și este reprezentativă unor ecrane care au o serie de avantaje și dezavantaje. La fel ca o mașină pe benzină în comparație cu una pe motorină.

Pe scurt trebuie să știți că panoul de tip IPS redă culorile mai apropiat de cele naturale, are un unghi de vizibilitate foarte bun și nu își schimbă contrastul și culoarea atunci când este privit din laterală, și permite producția unor monitoare subțiri și foarte ușoare. Trei clipuri video detaliate, mai jos.

Un alt element demn de menționat este faptul că LG produce o mare parte din panourile IPS de pe piață, chiar și cele folosite de alți producători pentru produsele lor. Aici putem menționa atât Apple cât și Dell.

LG 23MP75 IPS este unul din modelele interesante de monitoare, lansate de LG pe parcursul acestui an. Are o diagonală de 23 de inci, o rezoluție de 1920×1080 pixeli și deține, sau mai degrabă este așezat pe un picior transparent ce îi dă senzația că plutește.

Piciorul în sine este interesant, însă având în vedere că este integral din plastic este destul de instabil. Monitorul deține însă și montare de tip VESA, cele 4 șuruburi și structura metalică pe spate pentru a putea fi montat pe un picior separat, eventual alături de alte monitoare sau chiar pe perete. Cântărește doar 3 kilograme așadar nu trebuie să vă faceți griji că trebuie susținut foarte bine.

Apropo de monitoare, de câte ori v-ați prins urechile în setările unui monitor? Ei bine dacă tot am avut acest model la noi, și meniul acestuia seamănă destul de mult cu al altor monitoare am decis să vă oferim câteva idei de configurare, și să explicăm câteva din funcțiile acestuia.

Ultimele articole

Articole recomandate

22 Comments

  1. Nu prea ma pricep in domeniu, si nici nu stiu engleză. Sunt de formație franțuzească. Ar fi bine ca pronunția Dvs sa fie si pentru cei care nu sunt obisnuiti cu rongleza. Explicațiile Dvs au fost pe masura ințelegeriii mele, mai bine decât la I love IT, pe care ma straduiesc ca să nu pierd niciun episod si nicio informatie.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.