Categorie: Auto

VIDEO – Mini Countryman Cooper SD – The Undercover

Screen Shot 2015-02-23 at 10.03.16

Cu toții visăm la un Mini. Dar când ajungi să pornești din loc cu o familie tânără, un simplu Cooper chiar și S, e mai mult decât inutil. În portbagaj abia dacă încape un bax de scutece.

Așa a apărut Countryman. Bine, nu e chiar un break, dar îți faci treaba. O mașină premium, chic, exclusivistă și… hai, că nu arată rău. Mai ales dacă bifezi pachetul exterior John Cooper Works.

SD vine de la motorul de 2 litri, diesel, cu 143 de cai putere. Echivalentul terminației 18d, de pe BMW. Dacă ești amator de alergări, dar ții la buzunar și pentru vacanțe, SD nu e chiar un compromis. Consumul mediu declarat de consumator e de 4,9 litri. Și nu e rău pentru un Mini cu tracțiune integrală și cutie automată.

Sistemul All4 nu e gândit chiar pentru off-road. Ceea ce e bine, pentru că lucrează deștept ca tu să ai aderență maximă pe asfalt, iar iarna te va scoate din… probleme.

Minusuri tot poți să găsești. De la suspensia ușor rigidă, până la portbagajul aglomerat. Treci repede peste ele dacă alegi cu inima. ”Inima” is the new brain!