Categorie: GADGET

VIDEO – Microsoft Lumia 950 XL – Primul pas către computerul de buzunar

Microsoft_Lumia_950XL_review_buhnici

Un singur lucru e destul de sigur, laptopul nu va dispărea prea devreme. E adevărat, de ceva vreme a preluat și funcția de tabletă, însă momentan este dispozitivul de bază pentru productivitate. Mi-aș dori totuși să fie mai ușor și mai subțire, știu că se poate. Mai degrabă aș vrea un dispozitiv mic, ușor, pe care să pot lucra atât acasă, la birou, cât și pe drum.

Microsoft Lumia 950XL este dispozitivul care încearcă să depășească această limitare și trebuie să spun că sunt impresionat. Microsoft a reușit să mă surprindă în mod plăcut, după atâția ani în care s-a considerat doar un producător de software. 950XL este primul dispozitiv ce suportă funcția Continuum, și care, atunci când îl conectezi la un dock special și la un monitor se comportă ca un computer. Are o interfață foarte similară cu Windows 10. Sigur, nu suportă aplicații de PC, însă browser-ul și pachetul Office oferă aceeași experiență.

M-a suprins în mod plăcut și configurația hardware a acestuia. Snapdragon 810 și 3 GB RAM nu sunt componente pe care le găsești în mod normal pe un Windows Phone. Interfața lui e gândită să funcționeze fluid și pe o configurație mai slabă. În plus, pe lângă cei 32 GB spațiu de stocare poți instala și un card microSD de până la 200 GB. Deja ai spațiu pentru filme, muzică, și multe din documentele tale.

Nu în ultimul rând, Microsoft a făcut o treabă excelentă și cu camera foto. Este impresionantă atât în lumină slabă cât și la nivel de detaliu. Nu folosește artificii software ci doar puterea unui senzor foarte bun și claritatea unei lentile Zeiss. Sunt încântat să spun că este cu siguranță în top 3 camere foto de pe smartphone. Vom vedea însă cum se schimbă acest top peste câteva săptămâni, când se lansează Galaxy S7.