VIDEO – Microsoft Lumia 950 XL – Primul pas către computerul de buzunar

Microsoft_Lumia_950XL_review_buhnici

Un singur lucru e destul de sigur, laptopul nu va dispărea prea devreme. E adevărat, de ceva vreme a preluat și funcția de tabletă, însă momentan este dispozitivul de bază pentru productivitate. Mi-aș dori totuși să fie mai ușor și mai subțire, știu că se poate. Mai degrabă aș vrea un dispozitiv mic, ușor, pe care să pot lucra atât acasă, la birou, cât și pe drum.

Microsoft Lumia 950XL este dispozitivul care încearcă să depășească această limitare și trebuie să spun că sunt impresionat. Microsoft a reușit să mă surprindă în mod plăcut, după atâția ani în care s-a considerat doar un producător de software. 950XL este primul dispozitiv ce suportă funcția Continuum, și care, atunci când îl conectezi la un dock special și la un monitor se comportă ca un computer. Are o interfață foarte similară cu Windows 10. Sigur, nu suportă aplicații de PC, însă browser-ul și pachetul Office oferă aceeași experiență.

M-a suprins în mod plăcut și configurația hardware a acestuia. Snapdragon 810 și 3 GB RAM nu sunt componente pe care le găsești în mod normal pe un Windows Phone. Interfața lui e gândită să funcționeze fluid și pe o configurație mai slabă. În plus, pe lângă cei 32 GB spațiu de stocare poți instala și un card microSD de până la 200 GB. Deja ai spațiu pentru filme, muzică, și multe din documentele tale.

Nu în ultimul rând, Microsoft a făcut o treabă excelentă și cu camera foto. Este impresionantă atât în lumină slabă cât și la nivel de detaliu. Nu folosește artificii software ci doar puterea unui senzor foarte bun și claritatea unei lentile Zeiss. Sunt încântat să spun că este cu siguranță în top 3 camere foto de pe smartphone. Vom vedea însă cum se schimbă acest top peste câteva săptămâni, când se lansează Galaxy S7.

Ultimele articole

Articole recomandate

124 Comments

  1. La Samsung galaxy note 4 nu merge camera din spate. Ce as putea face? Va rog un raspuns ca am day backup reset cateva trucuri ce am vazut pe youtube nomic nu a ajutat.astept raspuns multumesc

  2. Salut George, nu pot sa comentez deoarece nu ma aflu in posesia lui dar te rog sa ma ajuti in luarea unei decizii, le-ai avut in mana pe toate, ce sa aleg pretul nu conteaza: Lumia 950xl, lg g5 sau lg g4? care camera este mai buna? multumesc frumos!

  3. Bună George, am avut un Microsoft lumia 950xl și doar în tema dark, dacă deschideam setări, apărea pe acel fundal gri o dungă negră de sus până jos pe centrul ecranului. De la service mi-au zis că era defect de display.. Dar și că pixeli erau slăbiți, tu ce părere ai ? Un telefon nou, poate veni cu așa probleme ? Și mai da-mi te rog câteva sfaturi cu referire la windows phone !

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.