VIDEO – Microsoft Lumia 640 & 640 XL

Lumia_640_640XL

Prima dată am scris Nokia Lumia în titlu. E normal, nu m-am obișnuit încă. Probabil și peste un an o să fac la fel. Acum trebuie să îi spui Microsoft Lumia. S-a măritat și așa cum e datina, și-a schimbat numele de familie.

Așadar, după nunta unde s-a mâncat și s-a dansat ca în povești, a venit vremea copiilor. Unul mai mic, și unul mai mare, „născuți” în același timp și botezați la MWC 2015 la Barcelona. Au ajuns și la noi să vedem ce le poate pielea. Că tot vorbeam de ea, pielea, este dintr-un policarbonat de bună calitate care vine în mai multe culori, atât lucios cât și mat. Depinde de telefon desigur. Există variante cu un singur SIM sau dual SIM și chiar și cu 4G LTE. Și sunt frumoase foc. Ah, rulează desigur Windows, că doar sunt copii lui Microsoft.

Configurația e aproape identică, cel puțin la performanță. Aceeași rezoluție 720p, același procesor cu patru nuclee, același cip grafic și aceeași cantitate de memorie RAM și de stocare internă. 1 GB și respectiv 8 GB. Fiți fără griji, are atât de puțină memorie internă pentru că vine cu slot pentru card microSD. Diferența apare la diagonala ecranului. Lumia 640 are un ecran de 5 inci iar 640 XL de 5.7 inci. Ah, și la camerele foto. 640 vine cu 8 și respectiv 1 Megapixel iar 640 Xl cu 13 și respectiv 5 Megapixeli. Da, da, fiți fără grijă, ambele filmează 1080p.

Automat, telefonul ăl mai mare are și un acumulator mai mare. 3000 mAh față de cei 2500 mAh ai lui Lumia 640. Au chiar și un modul NFC pe acolo pe lângă baterie. Nu-i așa că ești curios să vezi ce am de spus în review-ul video?

Ultimele articole

Articole recomandate

100 Comments

  1. Doar ce am cumparat modelul Lumia 640 pentru a-l face cadou sotiei si nu regret alegerea facuta. Din punctul meu de vedere nu gaseam ceva mai bun la pretul actual si care sa fie compatibil cu reteaua 4g digi mobil.

  2. Majoritatea aplicatiilor oferite de Microsoft in „Magazin” nu au meniu in limba romana, logica meniului sistemului de operare este intortocheata, neintuitiva si deci neprietenoasa, nu pot folosi Wi-Fi cu un aparat foto Nikon (cu Android se poate). Regret ca l-am achizitionat. Lumia 640 LTE luat din SUA.

  3. Salut. Cum vad pe Lumia 640 cardul micro sd? Vruiam sa vad cat este ocupat si cu ce, dar nu stiu unde . Am facut o poza si nu putea sa o salveze ca nu avea loc. Am intrat la poze dar erau putine. cum le vad ? Sau poate nu le vede telefonul de pe card ?

  4. Buna ziua. Am achizitionat un Nokia lumia 640xl. Când l-am cumpărat mergea GPS ul. Acum i-mi arata ca nu am semnal gps si nici nu mai directioneaza vocal. Am instalat windos 10. Ce e de făcut?

      • Da,lumia 640 primește oficial windows 10,iar pentru rezolvarea problemelor de sistem îneacă ultimul update 1493.448 anniversary update.(pentru a instala windows 10 trebuie sa descarci aplicația consultant de upgrade)

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.