Categorie: Auto

VIDEO Mercedes S-Klasse – drive-test și review cu ”Mașina anului”

Mercedes Benz S350 cdi (www.buhnici.ro)24

Eu nu cred că îți iei statut dacă visezi la locul din spate. Îți cumperi Timp. Timp să te gândești, să vorbești, să te relaxezi când trebuie să călătorești. Nu să te uiți după șoferi periculoși, gropi, indicatoare. Îmbătrânesc, cred. Au ajuns să îmi placă sufrageriile cu motor diesel. Eu care fug de evenimentele mondene, mă uit cu jind la o limuzină imposibil de ignorat. Oricât de dornic sunt să dau kick-down oricărui agregat care îmi pică pe mână, mă imaginez doar pasager în fotoliul din spate.

Timp de câteva zile cu Mercedes S-Klasse mi-am dat voie să visez că sunt altceva decât un povestitor în solda publicului meu. Mi-am imaginat că sunt altceva. Nu neapărat mai bun sau mai deștept dar sigur mai bogat. Mi-am imaginat că sunt un Domn. Poate ar fi trebuit să îmi angajez un șofer. De pe locul din spate aș fi fost un proprietar de limuzină. Un VIP, nu un șofer stresat.

E clar că prețul plătit pentru fotoliul VIP mobil este un cost premium care depășește cu mult cheltuiala necesară pentru a fi produs. Limuzina aceasta e o expoziție. Tehnologiile din fiecare S-Klasse au ajuns până la urmă pe mașinile de serie după ani destui. Nu o să încep să vorbesc despre toate premierele introduse pe S-Klasse, există Google pentru asta. Dar de data aceasta însă nu am mai văzut invenții spectaculoase ci doar inovații și îmbunătățiri ale celor deja existente. Lumini, cruise control, suspensii, motoare și transmii, toate sunt similare cu ce am mai testat în 2014 pe mașini de serie de la VW Passat și Ford Mondeo până la BMW Seria 3 și Audi A7. Diferența este că pe S-Klasse sunt ceva mai bine finisate, mai sensibile. Luate separat sunt interesante. Puse la un loc fac din S-Klasse cea mai completă mașină pe care am condus-o până acum. Vezi în testul meu video de ce. Te atenționez doar că durează 45 de minute.