Categorie: Auto

VIDEO – Mercedes E500 – pumnul îmbracat într-o mănușă de catifea

Un posesor de BMW, mai rebel de altfel, preferă un vin demi-dulce stins cu Pepsi, mult Pepsi. Vrea să bea cât mai mult și să se împacheteze repede. Un șofer Audi e nehotărât, mai degrabă ar da pe gât un shot de tequila, și și-ar pierde restul de timp cu un vin simplu. Însă, proprietarul de Mercedes are cea mai fină sticlă de vin în cramă. Știe că se poate îmbăta, dar nu preferă. Aceelași lucru e și cu E500. Știi că ai aproape 400 de cai oricând la dispoziție, dar nu-i vrei. Decât atunci când te superi. Că doar d-asta bei alcool.

Poți să descrii mașina în doar câteva cuvinte: de foarte bună calitate. E un răsfăț să mergi în ea după ce ai pierdut cazul clientului tău, sau ți-ai desfigurat pacientul. Dai drumul la masajul din scaun și te afunzi în povestea traficul execrabil de București. Nu pentru mult timp însă. Impozitul pe an la mașina asta e 8.000 de lei. Așa că trebuie să faci vreo trei drenaje limfatice ori să-l scapi pe Năstase de pușcărie.

Ieși mai ieftin dacă nu alegi motorizarea V8, care trece cu mult de 70.000 de euro. Economisești valoarea unei garsoniere, pe care o poți vinde mai târziu în profit, dacă alegi un motor mai cizelat. E250 CDI costă 47000 de euro. Nu-i un preț rău pentru o mașină cu aceleași dotări, dar cu 150 de cai putere în minus. Ai același autoturism sobru, elegant și nu la fel de țipător ca un S-Classe. E scuza ta, ca pasionat de mașini, să-ți conduci propria limuzină.