Categorie: Auto

VIDEO Mercedes-Benz GLA – mașină premium de familie compactă de teren ?!?!

Formula matematică a fost furată din contabilitatea Daimler, azi-noapte… într-un vis. După ce am condus CLA care a transformat un A-Klasse dintr-o compactă cool într-un sedan superb ca design, mai ieftin ca un C-Klasse, GLA era de așteptat să fie tot un crossover pentru cei care nu pot sau nu vor să urce spre zona cu adevărat premium a mărcii (adică spre GLK, ML, GL sau dinozaurul G). Bun!

Mercedes Benz GLA (www.buhnici.ro)_15

Până aici prietena ta a renunțat deja să citească hieroglifele așa că am rămas doar noi băieții. Și pot să ți-o zic bărbătește. GLA nu a fost gândit pentru tine ci este de fapt pentru EA. Pe bune. Eu când văd un bărbat la volanul unei astfel de mașini, am senzația că a fost binecuvântat de soartă să fie tată și apoi condamnat de soție să devină șofer de familie. Dar nu s-a împăcat complet cu ideea. Așa că a căutat compromisul care să îi dea iluzia că e încă un cavaler liber de obligații când conduce singur și un tată premium când pornește spre munte cu familia. Te lămăuresc în testul video.

Așadar, ca imagine ce bifăm?
tinerească? – bifat
premium – bifat
de teren – bifat
de familie – bifat

Și mă opresc să îmi dau două palme să mă trezesc. GLA nu este niciuna dintre cele de mai sus deși le îmbină suficient de bine. Suficient de bine încât să te facă să uiți pentru câteva minute că BMW se pregătește să actualizeze reușitul BMW X1 (2009) iar Audi vinde la suprapreț un crossover premium denumit Q3 (2011). Dar dacă ai avea bani de GLA, ce mașină nouă ți-ai cumpăra? Tot GLA?

Galerie Foto:

PS: Poate mă lămurești și pe mine cineva în legătură cu o mică problemă. Cum se face că nemții nu lansează în același an, modele din aceeași clasă?