Categorie: Auto

VIDEO Mazda 6 2014 SkyActiv – Samuraiul de junglă urbană!

33 de mii de euro și pleci acasă cu cea mai tare și sexy mașina de pe piață. Atât costă Mazda 6, cu toate dotările de pe planetă. Inclusiv pilot automat cu radar, piele, cutie automată și 175 de cai la purtător. Și nu e cu nimic mai prejos decât Seria 3, C-Klasse sau Audi A4. Și nici măcar nu se pretindă mașină premium, cu blazon nemțesc!

Mazda6

E cea mai frumoasă mașină dintre toate lansate în ultimii cinci ani. Și lucrurile bune continuă la volan, dacă ignori interiorul. Se conduce ca o Mazda, RX-8. Ei bine, aproape! Confortabilă dar și stabilă, răspunde prompt la orice manevră și te iartă când păcătuiești. Dar nu alege jantele pe 19. O să umbli pe doctori de coloană înainte să apuci revizia de 15.000 kilometri.

Interiorul e banal spre foarte banal. M-aș fi așteptat la mai mult, dar e cinstit, bine organizat și dincolo de asta, nu pare japonez, adică puțin plastic prost.  Dar, hai să-l vedem pe Samurai la treabă.

Cel mai tare m-a impresionat motorul. Are cea mai mică compresie dintre toate propulsoarele pe motorină. Asta înseamnă că se turează ca o benzinară. Nici nu prea îi simți cuplul, dar lucrează elastic de la 1000 până la 5,500 de turații. Și nici cutia nu e rea.

Test cu Mazda 6 facelift 2015