VIDEO Mazda 6 2014 SkyActiv – Samuraiul de junglă urbană!

33 de mii de euro și pleci acasă cu cea mai tare și sexy mașina de pe piață. Atât costă Mazda 6, cu toate dotările de pe planetă. Inclusiv pilot automat cu radar, piele, cutie automată și 175 de cai la purtător. Și nu e cu nimic mai prejos decât Seria 3, C-Klasse sau Audi A4. Și nici măcar nu se pretindă mașină premium, cu blazon nemțesc!

Mazda6

E cea mai frumoasă mașină dintre toate lansate în ultimii cinci ani. Și lucrurile bune continuă la volan, dacă ignori interiorul. Se conduce ca o Mazda, RX-8. Ei bine, aproape! Confortabilă dar și stabilă, răspunde prompt la orice manevră și te iartă când păcătuiești. Dar nu alege jantele pe 19. O să umbli pe doctori de coloană înainte să apuci revizia de 15.000 kilometri.

Interiorul e banal spre foarte banal. M-aș fi așteptat la mai mult, dar e cinstit, bine organizat și dincolo de asta, nu pare japonez, adică puțin plastic prost.  Dar, hai să-l vedem pe Samurai la treabă.

Cel mai tare m-a impresionat motorul. Are cea mai mică compresie dintre toate propulsoarele pe motorină. Asta înseamnă că se turează ca o benzinară. Nici nu prea îi simți cuplul, dar lucrează elastic de la 1000 până la 5,500 de turații. Și nici cutia nu e rea.

Test cu Mazda 6 facelift 2015

Ultimele articole

Articole recomandate

114 Comments

  1. La capitolele performanta si fiabilitate, intre Mazda 6, Honda Accord si Toyota Avensis, ultimele modele, motorizari diesel de 2,2l, care crezi ar ocupa primele doua locuri pe podium?Multumesc frumos.

  2. George, au scos astia de la Mazda un motor 2.0 benzina cu o cutie automata, 192 cai daca tin bine minte. E nou. Testeaza sa vedem si noi cum se comporta. Cred ca ar fi singurul compromis bun in Ro avand in vedere taxele pentru motoare peste 2000 cmc.

  3. George, baga repede un review cu NOUA MAZADA 6 FACELIFT. Am vazut interiorul nou, si imi pare masina perfecta in categoria sa acum, plus ca o poti lua in 4×4.

  4. Ținând cont că într-un an fac doar un drum lung și în medie adun 10.000 km (majoritatea în oraș) , recomandați motorul diesel de 2.2 sau benzina de 2.0? Mulțumesc!!!

  5. Felicitari pentru prezentare. Masina este speciala, mai ales versiunea cu facelift. Pacat ca tinerelul tau coleg este subiectiv cand vine vorba de consum… Se vede ca BMW este masina voastra de suflet. :)

  6. 2 cuvinte, Skoda Superb. Motor 2.0 turbo tsi 220 cp BAM, interior=audi BAM, comfort + BAM. Da mazda e mai sport.. dar nu stiu ce sa zic, poate un motor de 250 300 cp era ceva pe masina asta frumoasa, dar atunci ce mai facea lexus, accura(care nu se vinde la noi) si partile lor europene bmw etc…in clasa asta mai isi merita locul pe podium ford mondeo, vw passat.. hmm ramane de vazut dupa ce am vazut pe autogheful Skoda Superb ramane masina mai izolata fonic, mai comfortabila, mai luxoasa. Si am inteles ca noul accord nu se vinde pe piata europeana. AM I RIGHT ?

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.