Categorie: Auto

VIDEO – Mazda 2, antrenată pentru oraș

Orice maşină venită din Ţara Soarelui Răsare suferă din cauza intoleranţei româniilor asupra maşinilor japoneze. O vezi pe stradă, o ignori. Dacă o astfel de maşină e parcată lânga a ta, deschizi uşa cât mai puţin fără s-o atingi. Dacă în faţa ta pe autostrada e o niponă, faci tot posibilul s-o depăşeşti. Când cineva îţi recomandă o japoneză pentru cumpărare, e ultima conversaţie pe care o porţi cu persoana respectivă.

Excepţie de la regulă face Nissan cu Micra şi Tiida, n-am idee ce-a văzut românul la ele, probabil din cauza siglei dCI.

Noul Auris arată foarte bine, la fel şi Corolla, să nu mai spun de noul Accord. Şi ar mai fi şi alţii.

Ah, da. De Mazda am uitat. Vezi? Suntem defecţi din naştere. Ne e mai uşor să zicem “Das Auto”, “Wir lieben autos” , “Auto emocion” sau “Vorsprunnnggg durchhh techh…..” decât “Zoom-Zoom”.

Exact când de-abia ne obişnuiam cu valul de Mazda 2 pe şosele, căci despre ea vorbim azi, niponii ne-au oferit un facelift, menit să atragă şi mai mult europeanul din tine. Au pus la bătaie o dinamică apropiată clasei compacte și un motor decent pentru o caroserie aşa suavă cu privire de Pokemon. De altfel nici nu avea cum să iasa altfel, în parte şi pentru că dedesubt este un Ford Fiesta.

Ar mai fi de lucrat pe ici pe colo la maşină, însă scopul ei este să te ducă de acasă la muncă şi invers cu zâmbetul pe buze. Atât al tău cât şi al maşinii.

Preţul un pic cam măricel pentru o maşină aşa mică, 12.100E la prima strigare. La o diferenţă mică îţi poţi lua un Polo 1.2TSI, dar încă sunt sceptic de fiabilitatea motoarelor mici şi dopate. Oricum, Mazda este pentru cunoscători, ca o sticlă de vin. Odată cumpărată, rezistă la fel de mult ca vinul în butoi, dacă nu îl bei, evident. Fii cu ochi pe oferte şi neapărat ia-o pe culoarea verde.

a contribuit Marian Andrei